Antonescu:E caraghios să spui că Becali,Patriciu, Vântu, Voiculescu au făcut şi desfăcut în politică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, comentând cartogramele WikiLeaks, că rolul aşa-zişilor "moguli" este exagerat, el opinând că este caraghios să afirmi că Becali, Patriciu, Vântu sau Voiculescu "făceau şi desfăceau" în politica românească.

11 afișări

"Rolul lor, al tuturor acestor aşa-zişi moguli, este exagerat, pentru că este caraghios să spui că George Becali sau Dinu Patriciu sau Sorin Ovidiu Vântu sau Dan Voiculescu au făcut şi au desfăcut în politica românească", a spus Antonescu.

El a arătat că Dan Voiculescu ete "un jucător politic la vedere", care a condus un partid "care nu a avut un cuvânt chiar atât de greu în politica românească, deocamdată".

Potrivir lui Antonescu, Sorin Ovidiu Vântu a fost un "om influent", care a avut relaţii "semnificative" cu politicieni importanţi, el apreciind însă că de aici până la a-l prezenta ca "oligarh" i se pare cale lungă.

"Ioan Niculae, Dinu Patriciu, ăştia sunt nişte oameni bogaţi. Dinu Patriciu a făcut politică, dar demult", a mai spus Antonescu.

Un top al oligarhilor din România şi al baronilor locali, în care sunt menţionaţi Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Niculae, Gigi Becali şi Attila Verestoy, apare într-un raport al Ambasadei SUA, prezentat de Hotnews şi atribuit WikiLeaks.

Subiectul telegramei, clasificate drept confidenţiale, din 2007, este "Bani şi politică: cine deţine cu adevărat România?" În document este realizat un top 5 al oligarhilor din România, precum şi al baronilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici