- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Guvernul şi FMI sunt imprevizibile, Executivul e singurul vinovat
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat sâmbătă, comentând impasul în negocierile cu FMI, că atât Guverul, cât şi FMI, sunt imprevizibele, el apreciind că Guvernul este singurul responsabil de situaţie.
Antonescu: Guvernul şi FMI sunt imprevizibile, Executivul e singurul vinovat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Atât Guvernul, cât şi, într-o anumită măsură, şi FMI, sunt imprevizibile. Din partea Guvernului însă, care e singurul responsabil - el, nu FMI - eu nu aştept nimic bun şi cred că sunt puţini cei care aşteaptă ceva bun", a spus Antonescu, râspunzând unei întrebările legate de impasul în negocierile cu FMI.
Antonescu a mai spus că, spre deosebire de Grecia, România trebuie să-şi menţină obiectivul de a adera la zona Euro.
"Eu credcă noi trebuie să continuăm să ne menţinem obiectivul (de a adera la Euro, n.r.) numai că nu se poate realiza un asemenea obiectiv cu un asemenea guvern", a spus Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
El a apreciat că impasul în negocierile cu FMI este un semnal de alarmă.
"Eu cred că da (este un semnal de alarmă, n.r.) însă zilnic şi eu şi ceilalţi colegii din opoziţie tragem aceste semnale de alarmă", a spus Antonescu.
Delegaţia FMI şi Guvernul nu au ajuns încă la o înţelegere privind societăţile de stat care urmează să fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului şi nivelului de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.
"Negocierile s-au blocat şi de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intenţie, care trebuia formulată astăzi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea să privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autorităţile vor şi ca decizia privind reducerea CAS să fie adoptată mai repede, pe fondul încasărilor bune din primul trimestru, deşi iniţial se vorbise ca măsura să fie anunţată după mijlocul anului. Din aceste motive s-a amânat şi întâlnirea cu preşedintele Băsescu", au declarat sursele citate.
Prin scrisoarea de intenţie precedentă, autorităţile române s-au angajat să elaboreze până la finele lunii aprilie lista cu societăţile de stat care vor fi privatizate, reorganizate sau lichidate.
Ulterior, însă, premierul Emil Boc a anunţat că această listă va fi întocmită până la sfârşitul lunii iunie.
"Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurarea unor companii de stat, vânzarea unor pachete minimale de acţiuni ale unor companii de stat Transgaz, Transelectrica şi Romgaz, acolo unde procedeele au început deja", a spus Boc.
Surse apropiate negocierilor au declarat în vineri dimineaţa că întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia FMI, programată iniţial pentru vineri, la ora 15:00, a fost amânată pentru sâmbătă, când concluziile evaluării vor fi aproape definitivate, informaţie transmisă ulterior chiar de Preşedinţie.
Din practica misiunilor anterioare, întâlnirea cu şeful statului are loc la finalul negocierilor, după ce delegaţia FMI şi autorităţile române ajung la un acord asupra formei scrisorii de intenţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO