Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a afirmat că, la un an de la înfiinţarea partidului, decizia de a intra la guvernarea alături de PDL s-a dovedit una „înţeleaptă”.
„Nu este foarte confortabil pentru noi, un partid de centru-stânga, să se afle la guvernare cu cel mai de dreapta partid din România”, a spus Sârbu, adăugând că intrarea la guvernare a UNPR a asigurat stabilitatea politică şi a pus premisele redresării economice într-o perioadă în care „demagogia şi-a făcut foarte uşor apariţia”.
Sârbu a afirmat că UNPR are ca obiective revenirea salariilor bugetare, până la sfârşitul anului, la nivelul anterior diminuării cu 25% şi majorarea pensiilor, începând cu 2012, cel puţin cu rata inflaţiei.
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat că evaluările instituţiilor financiare internaţionale arată că şi în 2011 şi în 2012 România va înregistra creşteri economice, neexistând riscul intrării într-o spirală a crizei, ca în cazurile Portugaliei, Spaniei sau Greciei.
Diaconescu a menţionat că există şi zone critice, precum absorbţia fondurilor europene şi restructurarea societăţilor naţionale din energie, transporturi şi infrastructură.
„Nu obligatoriu măsurile de austeritate duc la pierderea alegerilor”, a spus el.
La Comitetul Executiv al UNPR a fost prezent şi proprietarul OTV, Dan Diaconescu.
Întrebat de jurnalişti dacă prezenţa lui semnifică şi o apropiere între UNPR şi partidul pe care acesta l-a fondat, Diaconescu a negat, precizând că statutul formaţiunii interzice formarea de alianţe.
El a menţionat că îşi propune, „ca viitor preşedinte”, să aibă o relaţie bună cu toate partidele parlamentare, participând la întruniri similare şi la PSD.
Diaconescu a depus la tribunal o solicitare de înfiinţare a Partidului Poporului, instanţa respingând cererea.