Antonescu: I-am întâlnit în câteva rânduri pe Maior şi Coldea. Nu am avut o relaţie privată cum au avut alţi lideri politici

Crin Antonescu a declarat, duminică la TVR 1, că s-a întâlnit în câteva rânduri, „nu la prilejuri festive”, cu fostul director al SRI George Maior şi fostul adjunct al SRI Florian Coldea însă, spre deosebire de alţi politicieni, nu a avut o relaţie privată cu cei doi.

Urmărește
438 afișări
Imaginea articolului Antonescu:  I-am întâlnit în câteva rânduri pe Maior şi Coldea. Nu am avut o relaţie privată cum au avut alţi lideri politici

Antonescu: I-am întâlnit în câteva rânduri pe Maior şi Coldea. Nu am avut o relaţie privată cum au avut alţi lideri politici

„I-am cunoscut pe domnii Maior şi Coldea, i-am întâlnit în câteva rânduri, doi, trei, patru, nu ştiu. Într-adevăr nu la prilejuri festive sau la astfel de lucruri. Am avut o discuţie, atât cât s-a putut duce, despre subiecte cât se poate de legitime. Nu am avut o relaţie privată cu dânşii, cum au avut alţi lideri politici. Domnul Ponta, de exemplu, sau probabil domnul Dragnea sau alţii”, a afirmat fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, duminică la TVR 1.

Liberalul a adăugat că problema nu este „cine cu cine a tăiat porcul”, ci dacă în toţi aceşti ani politicienii şi serviciile de informaţii au făcut şi decis, în mod democratic.

„Vedeţi, noi ne-am cantonat foarte mult în această discuţie - cine cu cine a tăiat porcul, dar nu asta este problema. Problema este dacă în această ţară, în toţi aceşti ani şi până în ziua de azi, politicienii fac ceea ce este democratic să facă şi să decidă, serviciile fac ceea ce este democratic şi eficient, din punctul de vedere al legilor de funcţionare, să facă şi să decidă, şi sigur justiţia la rândul ei. Peste tot în lume, în istorie, există exemple de relaţii mai apropiate între un şef de serviciu din Statele Unite şi până în România interbelică şi un om politic. Dar e vorba de cum influenţează asta mersul normal al instituţiilor din ţara respectivă. În sensul acesta eu nu am avut de a face cu aceşti oameni, nu în sensul că nu i-am cunoscut, nu în sensul că nu am încercat să discutăm”, a explicat Antonescu.

Întrebat dacă a încercat să le transmită lui Maior şi Coldea să nu aibă acţiuni care să afecteze democraţia, Crin Antonescu a spus că aceştia au negat că „ar afecta cu ceva democraţia”.

„Sigur că am spus acest lucru. Sigur că dânşii au negat că ar afecta cu ceva democraţia. Problema pe care eu o pun, dincolo de orice context al momentului, dincolo de orice partizanat, aici chiar nu este cazul, este următoarea: se pretinde şi unii cred şi ar putea fi şi adevărat, deşi nu s-a dovedit, că în cadrul acestor instituţii semioculte, discrete, secrete, ş.a.m.d., există foarte multă competenţă înmagazinată şi se prezumă, asta este obligatoriu, o dedicaţie faţă de interesul naţional. Perfect de acord. Nu contest niciun, nu contest nici alta”, a subliniat Crin Antonescu.

Acesta a precizat că atunci când facem evaluarea clasei politice ar trebui să vedem ce nu a mers bine în ţara noastră.

„Spun doar că atunci când facem evaluarea, bilanţul clasei politice, partidului X, guvernului Y, preşedintelui Z, ar trebui să încercăm să vedem de ce anumite lucruri au mers rău României, în ciuda faptului că oamenii din această zonă despre care vorbim au avut, direct sau indirect, puterea de a decide cel puţin un deceniu din ultimii 15 ani. Asta este o întrebare care rămâne, în ciuda tentaţiei publice de a arunca cu pietre în păpuşa văzută, în cel care este, prin natura ocupaţiei sale de politician, unul care şi-a asumat acest risc. Aşa că atunci când oamenii cred că doar politicienii sunt de vină, e bine să se gândească la oameni care au decis mai mult decât politicienii, oameni care au înlăturat sau care au impus politicieni în această ţară au avut şi puterea de a decide, să zicem, că România ar putea să aibă mai multe şanse să intre în Schengen sau să nu mai aibă MCV sau să îşi gospodărească mai bine interesele şi resursele naţionale”, a precizat fostul lider al PNL.

Antonescu a conchis că „discuţiile pentru orice om politic cu lideri ai serviciilor de informaţii sunt întotdeauna sau ar trebui să fie despre cum se poate ca acestei ţări să îi fie mai bine.La vremea respectivă erau într-adevăr despre unde este graniţa democratică între ceea ce trebuie să facă şi să decidă unii şi alţii”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici