El a fost întrebat, într-o emisiune a postului Digi 24, ce le spune manifestanţilor, ajunşi în a opta zi de proteste. „Întâi de toate, chiar dacă poate să pară surpinzător, îi felicit pentru că o fac. Indiferent de tema sau de opţiunea pentru care ieşi în stradă la un moment dat, atâta vreme cât o faci paşnic, în forme civilizate, cred că e un semn sănătos de civism şi apreciez oamenii care au şi curajul şi tenacitatea şi timpul pentru a se manifesta, indiferent de faptul că părerea lor, sigur, nu e împărtăşită neapărat de toţi”, a răspuns el.
„Dincolo de asta, în legătură cu aceste proteste – şi cele privitoare la Roşia Montană şi cele generate de drama familiei Anghel şi a copilaşului ucis de câini – (…), sar în ochi două lucruri, care mie îmi atrag atenţia şi de aceea iau foarte, foarte în serios aceste lucruri care se întâmplă în stradă: unu – numărul foarte mare de oameni tineri care se află în stradă (…) şi doi – eu cred că nu-i vorba numai de subiectul strict – Roşia Montană sau câini – ci e vorba în general de o formă de protest faţă de alcătuirile şi mai ales funcţionarea sistemului politic din România”, a menţionat el.
În ceea ce priveşte dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind Roşia Montană, Antonescu a arătat că el ar înclina către constituirea unei comisii mixte a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
„Formal, proiectul este trimis Senatului, prima Cameră sesizată, la Biroul Permanent al Senatului mâine (luni – n.r.) el va urma cursul normal, adică va fi trimis foarte probabil Comisiei de administraţie, pe fond (…) sau în şedinţa Birouilor reunite, iarăşi foarte probabil – este o idee pe care am discutat-o la nivel politic – să constituim o comisie specială, o comisie mixtă Senat-Cameră, cu reprezentarea tuturor forţelor politice, în scopul de a deschide dialogul cu cei care manifestă în stradă, cu cei care au de o parte sau de alta poziţii în mediul online, în presă au pledat într-un sens sau altul”, a precizat el.
Antonescu a menţionat că ar înclina spre a doua variantă, pentru că permite o discuţie publică, transparentă.
„Pe de altă parte, voi pleda pentru o durată rezonabilă, scurtă, deci nu pentru cantonarea sine die în discuţii nesfârşite în această comisie a proiectului. (…) Eu cred că, la rigoare, dacă membrii comisiei se dedică acestui subiect şi lucrează aproape zilnic, într-o lună se poate ajunge la o poziţie sau alta”, a mai spus el.
Crin Antonescu a precizat totodată că susţine ca votul în Parlament la acest proiect de lege să fie nominal. „Categoric, eu vreau să ne asumăm răspunderea şi ca partid şi ca persoane; Sigur că da, nominal, la vedere”, a spus el.