Antonescu: Miniştrii independenţi nu sunt obligaţi să se înscrie în PNL, ci să respecte mandatul PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că cei patru miniştri independenţi din cabinetul său alternativ nu vor fi obligaţi să se înscrie în partid, ci vor fi obligaţi, în eventualitatea preluării portofoliilor, să respecte politica şi mandatul acordat partidului de electorat.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Miniştrii independenţi nu sunt obligaţi să se înscrie în PNL, ci să respecte mandatul PNL

Antonescu: Miniştrii independenţi nu sunt obligaţi să se înscrie în PNL, ci să respecte mandatul PNL (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Întrebat dacă miniştrii independenţi din cabinetul alternativ vor fi obligaţi să se înscrie în PNL, Antonescu a răspuns: "Categoric nu".

"Vor fi obligaţi, dacă vor deveni miniştri, să facă o politică pentru care PNL ia mandat şi ia voturi de la electoratul României", a susţinut Antonescu.

El a precizat că activitatea miniştrilor urmează modelul englez al "shadow government" şi că aceştia vor activa ca purtători principali de mesaje pe domeniile respective ale partidului, menţionând că oamenii aleşi de el "nu sunt animatori de scandal, ci oameni care sunt capabili să dezbată".

Despre prezenţa slabă a femeilor în guvernul său alternativ, Antonescu a menţionat că este un guvern restrâns, în componenţa căruia există doar o doamnă, explicând că a fost refuzat de două personalităţi feminine care ar fi putut fi miniştri liberali.

"O singură doamnă în Guvern este puţin, dar e un Guvern restrâns. Am făcut nişte avansuri unor personalităţi, vreo două doamne cu reuşită profesională şi ţinută, dar din diverse motive nu au dorit să se implice. Nu am avut acest criteriu sexist primordial", a spus Antonescu, precizând că pentru el elementul esenţial este ca PNL să folosească oameni tineri supracalificaţi la marile universităţi ale lumii, care nu exclud din capul locului ideea de a veni în România şi a lucra aici.

Pe de altă parte, Antonescu a ţinut să explice că prezenţa consilierului său, Eduard Hellvig, în cabinetul alternativ nu ţine de faptul că ar fi omul său, ci de faptul că nu este legat de grupurile de interese.

"E un om pe care îl cunosc de multă vreme, care are calităţile necesare într-o poziţie foarte grea. Îi cunosc activitatea de la Bruxelles, îi cunosc mentalitatea. Eu cu domnul Hellvig nu am făcut vreo afacere, nu eu l-am adus de pe vreo stradă în politică. E un om tănăr şi prima mea grijă e ca la un asemena minister cu resurse bugetare enorme şi care are potenţial să propun un om care să nu fie legat de grupurile de interese" a conchis Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofolii numărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Helvig.

Crin Antonescu a menţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe, un cabinet concentrat, cu 11 portofolii, din care fac parte patru independenţi.

El a precizat că acest cabinet urmează să fie validat miercuri în Delegaţia Permanentă a partidului.

Antonescu a menţionat că, dacă vor primi votul Delegaţiei Permanente, aceştia vor deveni miniştri atunci când PNL va accede la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici