- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: N-am avut capacitatea de a pune în operă măsurile care să corijeze lucrurile ce nu mergeau
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, în prezentarea raportului privind mandatul său, că după eroparlamentare liderii au încercat să îndrepte lucrurile ce nu mergeau din cauza menţinerii celor două tabere de la Congresul din 2009, dar n-au reuşit să pună în aplicare toate măsurile necesare
Antonescu: N-am avut capacitatea de a pune în operă măsurile care să corijeze lucrurile ce nu mergeau (Imagine: Mediafax Foto)
"A fost o perioadă foarte dificilă din cel puţin trei motive: unu - nevoia reaşezării din condiţia de partid de opoziţie şi după o speranţă destul de consistentă la finalul anului 2008 că vom rămâne la guvernare, doi - o perioadă foarte grea marcată de două alegeri, alegerile europarlamentare şi mai cu seamă alegerile prezidenţiale încărcate cu o miză enormă. În al treilea rând, a fost o perioadă dificilă pentru că, în contextul primelor două premise, partidul a trebuit să înfrunte şi dificultăţile trecerii în opoziţie, iar după Congres a trebuit să fac rapid tot ce s-a putut face în materie de recuperare rapidă a unităţii partidului, după un Congres puternic competiţional, cu doi candidaţi, cu două tabere foarte echilibrate, care a avut un dramatism democratic şi greu de depăşit foarte repede", a susţinut Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
El a subliniat că a fost un mandat dificil şi pentru el ca preşedinte şi pentru colegii din conducere, pentru că aceştia au trebuit să preia din mers "o chestiune dificilă din punct de vedere administrativ, politic, psighologic", fiind dificil pentru lideri să încerce să amelioreze şi să corecteze lucurile care nu mergeau.
Antonescu a ţinut să precizeze că, după alegerile eroparlamentare, liderii au încercat să îndrepte lucrurile care nu mergeau din cauza menţinerii celor două tabere de la Congresul din 2009, menţionând că nu au reuşit să pună în aplicare toate măsurile necesare şi explicând indirect necesitatea ca preşedintele să-şi alcătuiască propria echipă cu care să colaboreze.
"Sigur că a fost dificil pentru noi şi vreau să le mulţumesc colegilor mei din BPC şi din CNEx şi DP, a fost greu să acţionăm după europarlamentare pentru a putea îndrepta, în vederea alegerilor prezidenţiale, lucruri care în mod evident nu mergeau, fără a întreţine prin asta, fără a se susţine ideea unui clivaj între tabere se menţine după Congresul din martie 2009. Am încercat să o facem şi trebuie să ştiţi că, în ciuda adoptării unor măsuri exact evaluate, nici noi în calitate de conducători, nici cea mai mare pare a organizaţiilor, nu am avut capacitatea de a pune în operă în timp util aceste măsuri de reorganizare", a afirmat Antonescu.
El a invocat "dificultăţi şi de comunicare şi de natură organizatorică".
"În ceea ce mă priveşte, nu am avut altă intenţie decât aceea de a reface rapid după Congres unitatea partidului, era obligaţia mea ca preşedinte nou ales şi nu e întâmplător că în fruntea echipei pentru camapania electorală am optat pentru un coleg care nu votase cu mine la Congresul din 2009 (Romeo Stavarache - n.r.), nu e întâmplător faptul că foarte mulţi din preşedinţii organizaţiilor care avuseseră o altă opţiune au stat special în atenţia mea pentru a-i mobiliza şi a-i asigura că orice Congres e o competiţie între noi, că rămânem fundamental colegi şi asociaţi, aşa cum sper să se întâmple şi cu Congresul de azi", a spus Antonescu.
Antonescu a precizat în raportul său de mandat că despre alegerile prezidenţiale şi campania electroală nu va vorbi foarte mult cu această ocazie, precizând, despre analiaza "minuţioasă" cerută de unii lideri, că aceasta va fi făcută "în linişte, temeinic şi nu privind înapoi pentru a vedea cine a greşit" şi în perspectiva lucurilor care trebuie făcute după Congres pentru a continua drumul ascendent.
"Şi, aşa cum spuneam şi ieri, şi chiar moţiunea pe care o prezint azi reafirmă că alegerile prezidenţiale au fost pentru noi şi o sursă de insatisfacţie, o suită de obiective ratate, dar au fost în acelaşi timpşi semnul unor şanse electorale sporite", a adăugat liderul PNL.
El a mai spus că la alegerile prezidenţiale a pornit de la ideea de bună-credinţă, precizând că nu va spune în Congres "cât a fost ea de grea".
"Cred că în condiţiile în care cer partidului să lupte, să strângă din dinţi, să se bată cu mai multă forţă şi determinare ca niciodată, pentru ideile şi valorile noastre, nu am dreptul ca un conducător al său să fac inventarul motivelor de nemulţumire şi mâhnire, să fac inventarul tutror momentelor în care aş fi vrut să am mai mulţi liberali lângă mine şi nu i-am avut", a menţionat liberalul.
El a spus că punctul de la care a pornit când a gândit şi a propus moţiunea sa a fost faptul că liberalii au obţinut la alegerile prezidenţiale cel mai bun scor din istoria postdecembristă a partidului şi faptul că Traian Băsescu a dezamăgit electoratul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO