Antonescu nu are nicio prezenţă la voturile finale ale Senatului în septembrie-decembrie 2011

Liderul PNL Crin Antonescu nu are nicio prezenţă la voturile finale exprimate prin vot electronic în sesiunea septembrie - decembrie 2011, arată studiul IPP privind bilanţul activităţii parlamentare, la Cameră Victor Hrebenciuc fiind pe ultimele locuri, cu 3% prezenţă.

Urmărește
507 afișări
Imaginea articolului Antonescu nu are nicio prezenţă la voturile finale ale Senatului în septembrie-decembrie 2011

Crin Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Comparativ cu sesiunile anterioare, media prezenţei la Cameră în perioada septembrie-decembrie 2011 a fost în scădere cu 5%, ajungându-se la 78% grad prezenţă raportat la cele 351 voturi finale exprimate în acest interval.

Documentul arată că în perioada analizată pe ultimele poziţii ale clasamentului general al prezenţei se află deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, cu 3% prezenţă la voturile finale, şi deputatul PSD Florian Popa, cu 12% prezenţă. Acesta din urmă a participat doar la două zile de vot electronic în plenul Camerei Deputaţilor, respectiv pe 15 decembrie şi pe 20 decembrie.

Potrivit calculelor IPP, media de prezenţă a principalelor partide de opoziţie a scăzut cu aproximativ 5-10% în sesiunea recent încheiată. Media de prezenţă a fost de 87% pentru minorităţi, 85,4% pentru independenţi, 82,4% pentru PDL, 75,9% pentru UDMR, dar şi pentru UNPR, 69,9% pentru PNL şi 68,9% pentru PSD. În ceea ce priveşte liderii de grup de la Cameră, Mircea Duşa (PSD) are cea mai mare rată de prezenţă în sesiunea trecută, anume 93%, urmat fiind de cel al UDMR, deputatul Mate Andras-Levente şi de cel al PDL, deputatul Mircea Toader, fiecare cu 90%. Pe ultima poziţie se află liderul grupului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 57%. Totuşi, prezenţa deputatului a crescut cu 10% faţă de prima sesiune a anului 2011.

În ceea ce priveşte preşedinii de comisii, deputatul Cionca Arghir Iustin Marinel (PDL) a fost prezent la toate sedinţele din sesiunea trecută. Pe ultimul loc este preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, cu 3% prezenţă la voturile finale date în plenul Camerei Deputaţilor pe durata sesiunii trecute.

În ceea ce priveşte media prezenţei raportat la judeţele în care au candidat deputaţii, judeţele ai căror parlamentari au înregistrat, în perioada de referinţă, cea mai mică medie de prezenţă au fost Caraş-Severin cu 40,6%, Bacău cu 50,7% şi Olt cu 61,1 %.

În ceea ce priveşte situaţia prezenţei la voturile finale în Senat, studiul IPP arată că media de participare pentru perioada septembrie-decembrie este de 74,9% raportat la un număr de 218 voturi finale asupra proiectelor/propunerilor legislative din plen. Acest procent indică o creştere de peste 12% faţă de sesiunile anterioare.

Neexistând grupul minorităţilor la Senat şi cu un singur independent, senatorul Mircea Geoană, PDL are cea mai bună rată de prezenţă la Senat (84%). UDMR a înregistrat o rată de prezenţă de 79,7%, PSD de 74,5%, UNPR de 70,4% şi PNL de 66,2%.

Studiul IPP mai arată că senatorul PNL Crin Antonescu "are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă) în sesiunea septembrie - decembrie 2011". "Pe prima poziţie, cu cea mai bună prezenţă, rămâne şi în sesiunea trecută, senatorul PDLGheorghe David, alături de alţi senatori care obişnuiesc să participe cu seriozitate la lucrările Senatului, din 2008 de la alegeri până în prezent, anume senatorii Dorel Borza - PDL, Mario Oprea - PNL, Tiberiu Bokor - UDMR, Sorin Fodoreanu - PDL şi Tiberiu Gunthner - UMDR", se mai arată în studiul IPP.

În ceea ce priveşte preşedinţii de comisii din Senat, pe prima poziţie se află şeful Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), cu 98% prezenţă la voturile finale din plenul Senatului, exprimate în sesiunea septembrie – decembrie 2011.

În ceea ce priveşte liderii de grup, pe prima poziţie rămâne liderul PDL Cristian Rădulescu cu 99% prezenţă. Institutul remarcă de asemenea "prezenţa în creştere la voturile finale din Plen a liderului PNL, senatorul Puiu Haşotti cu 86%, cifra fiind cu 20% mai mare faţă de cea înregistrată în prima sesiune a anului 2011".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici