- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.03.2013, 22:23)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea Băsescu-premier. Compromisurile sunt cele ce mă despart de Ponta
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, duminică seară, că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, în pofida presiunii CE în chestiunea procurorilor.
Urmărește
2478 afișări
Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea Băsescu-premier. Compromisurile sunt cele ce mă despart de Ponta
"Victor Ponta nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Sigur că ştiu toate aceste lucruri (legate de o eventuală nemulţumire a electoratului - n.r.) , tocmai de aceea vă spun că din puntul meu de vedere - şi i-am spus premierului - nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare", a susţinut Antonescu într-o emisiune la Antena 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Liderul PNL a susţinut că pasul "foarte rău" făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare.
"Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă", a spus Antonescu.
În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru, fostul ministru al Justiţiei, Antonescu a precizat că singura sugestie pe care i-a făcut-o a fost aceea de procedură, respectiv "respectarea legii româneşti în vigoare".
"Cred că a fost, cu toată consideraţia, cu tot respectul şi toată preţuirea pentru demnitatea cu care doamna Pivniceru nu a vrut să intre în negocieri şi combinaţii politice cu Traian Băsescu sau cu altcineva, cred că a fost singura greşeală, şi anume că doamna Pivinceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ceea ce s-a discutat la Comisia Europeană. Acolo i s-a descris, i s-a prescris şi i s-a impus un mecanism îndelungat, complicat şi care adăuga la legea românească sau chiar o încălca... să spunem că nu o încălca, dar în fine adăuga zdravăn", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a precizat că în momentul de faţă se poate constata că, "dacă se fac nişte propuneri cu care e de acord şi Băsescu, vestita Comisie Europeană de la Bruxelles, nici doamna Reding, nici doamna Day nu mai ţin minte nimic din toată procedura pe care nu au propus-o, ci au impus-o Monei Pivinceru".
"Cu alte cuvinte, dacă e Kovesi, e bine fără nicio procedură. Asta ne arată nouă însă de fapt că suntem într-o fundătură şi mai mare, că din păcate instituţii pe care le-am respectat şi le respectăm nu se respectă ele însele şi că România a ajuns în situaţia în care are un Guvern, o majoritate, un prim-ministru, care deşi sunt mai puternici ca susţinere populară, ca susţinere democratică decât majoritatea omologilor lor europeni, sunt trataţi nu numai ca atitudine, dar în practică, de parcă nu ar avea legitimitate cu propria lor ţară", a mai declarat preşedintele PNL.
Antonescu a întrebat retoric dacă USL a cerut "puterea de la cetăţeni" ca sub presiune fie şi internaţională să meargă la Traian Băsescu să valideze "votul pe care românii l-au dat exact contra lui".
"Asta este dilema, asta este situaţia extrem de dificilă în care ne aflăm în plan politic, în plan instituţional şi în plan moral. Poate că aici estimările mele, soluţiile mele se despart cumva de ale lui Victor Ponta (...) Eu cred că nu există cale facilă şi că pe calea acestui tip de compromisuri nu vom reuşi decât într-adevăr să riscăm dezamăgirea foarte multor oameni care au sperat într-o schimbare, în vreme ce Victor Ponta crede că încet, încet, aceste deziderate vor fi atinse", a mai susţinut liderul PNL.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe