Antonescu: Nu trebuie ca Băsescu şi Geoană să intre în turul doi

Liderul PNL, Crin Antonescu, consideră că în niciun caz nu trebuie să se ajungă la o situaţie în care Traian Băsescu şi Mircea Geoană să ajungă în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru că nu ar fi o schimbare esenţială de la actualul preşedinte la liderul social-democrat.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu trebuie ca Băsescu şi Geoană să intre în turul doi

Antonescu: Nu trebuie ca Băsescu şi Geoană să intre în turul doi (Imagine: Mediafax Foto)

Crin Antonescu, aflat, duminică, la Baia Mare, în prima vizită în ţară în calitate de candidat oficial la alegerile prezidenţiale, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu îl va susţine pe Băsescu în al doilea tur de scrutin, dacă el nu se va număra printre finalişti.

"Nu există loc de o asemenea interpretare că aş putea să-l susţin pe Băsescu în turul doi al alegerilor", a declarat Crin Antonescu, rugat să comenteze o declaraţie făcută la Oradea, unde a spus că nu îi va acorda ajutor lui Mircea Geoană dacă acesta ar ajunge în turul al doilea.

"Nici într-un caz nu trebuie să se ajungă la un tur doi între Băsescu şi Geoană, pentru că nu ne dă echilibru şi nu e o schimbare esenţială de la Băsescu la Geoană", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că în prezent în România nu există "cultura responsabilităţii" şi a exemplificat spunând că preşedintele Traian Băsescu nu vorbeşte nimic despre impozitul forfetar, iar Mircea Geoană în momentul în care este întrebat despre subiect fie fuge, fie se ascunde.

Antonescu a mai spus că speră ca în decembrie atât Băsescu, cât şi Geoană să fie supăraţi, sugerând că ar fi vorba despre rezultatul la alegerile prezidenţiale. De asemenea, el a mai spus că şi-a schimbat o idee pe care a prezentat-o în luna februarie a acestui an şi care are legătură cu şansele sale la alegerile prezidenţiale.

"Dacă în februarie spuneam metaforic că trebuie să fii puţin nebun ca să ajungi în turul doi, acum vă spun că trebuie doar să fii bine organizat", a declarat liderul liberal.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Antonescu a spus că PNL şi-a propus să obţină un scor electoral de 20%, mizând pe organizaţiile din vestul ţării.

"Pragul de 20% este unul psihologic şi politic, care înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am propus un obiectiv realist, iar strategia noastră este de a obţine un scor electoral mai bun în mediul rural şi să ne conservăm procentele în mediul urban. Sper într-o creştere a scorului pe partea de vest a ţării, adică organizaţii ca Timişoara şi Arad să se apropie de performanţa unor judeţe cum sunt Maramureşul, Bihorul şi Satu Mare", a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai spus că pe durata campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare liberalii se vor concentra nu doar pe problemele legate de de Uniunea Europeană, ci şi pe cele interne, motivând că "actuala coaliţie dă dovadă de lipsă de respect faţă de toţi cetăţenii României".

Citeşte şi:

Crin Antonescu, candidat oficial al PNL la preşedinţia României

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici