- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.02.2013, 16:18)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Olanda nu se va constitui într-un obstacol la aderarea la Schengen în 2 trepte
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în întâlnirea cu premierul Olandei a discutat subiectul legat de aderarea la Schengen în două trepte, oficialul de la Haga asigurând că ţara sa nu va fi un obstacol şi va despărţi capitolul MCV de cel al Schengen.
Urmărește
240 afișări
Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că a avut, luni, o serie de întâlniri la Amsterdam, în principal cu premierul Olandei, Mark Rutte, faţă de care a abordat subiectul aderării la Schengen a României şi a raportului MCV.
"Şi după discuţia cu preşedintele Senatului olandez pe care am avut-o şi eu şi reprezentanţii Guvernului aici, am văzut cred un pas decisiv şi la premierul olandez în ideea ca Olanda să nu se mai constituie într-un obstacol, să nu se mai constituie într-un vot împotriva intrării României în Schengen în formula compromisului polonez, aceea de a intra într-o primă etapă doar în ceea ce priveşte frontierele aeriene şi maritime", a declarat Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Preşedintele Senatului a precizat că le-a reiterat oficialilor olandezi că România este pe deplin "pregătită de bună vreme din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al criteriilor impuse propriu-zis de aderare la Schengen".
Antonescu a mai declarat că Olanda "desparte" raportul MCV şi capitolul tehnic necesar aderării la Schengen şi "nu va fi un obstacol în calea aderării".
El a fost rugat să clarifice dacă în ceea ce priveşte poziţia Olandei privind Schengen acest mandat a fost stabilit la nivelul Parlamentului, sau dacă premierul olandez a dat asigurări că va avea un vot pozitiv în cazul României.
"Asemenea discuţii nu sunt de natură să stabilească mandate, pentru că nu-i stabilesc eu mandatul premierului olandez şi nici premierul olandez nu-şi stabileşte mandatul împreună cu mine. Asemenea discuţii aduc informaţii, aduc argumente şi aduc o comunicare care este semnificativă dincolo de detaliile sale. Deci, este semnificativ şi asta este esenţa sau concluzia discuţiei, că premierul olandez şi Guvernul Olandei nu vor lega raportul MCV de Schengen. De asemenea, e foarte important cred, că în legătură cu raportul MCV şi de fapt cu situaţiile la care acest raport se referă, există sau a existat şansa unor clarificări, de asemenea noi preocupându-ne în perioada imediat următoare să trimitem inclusiv de la ministerul Justiţiei informări mai detaliate partenerilor olandezi în legătură cu această situaţie", a explicat Antonescu.
Preşedintele Senatului a mai afirmat că premierul olandez şi alţi lideri europeni ştiu bine că "România are nişte standarde mult mai exigente şi nişte instituţii pe care alte ţări europene nu le au".
"Premierul Rutte era însuşi cel care aprecia în deschiderea acestei discuţii că raportul MCV dacă e să discutăm numai despre el marchează oricum un progres şi nişte clarificări bine venite pentru ceea ce înseamnă statul de drept şi instanţele judiciare, pe de altă parte, în România. Cred că o informare cât mai completă pe acest subiect – fără ca Schengen-ul să fie amestecat cu raportul MCV – este binevenită", a mai declarat Antonescu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre aderarea României la Schengen
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe