Antonescu: Parlamentarii PDL nu mai au scuză că nu votează moţiunea, pentru că propune taxe majorate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, luni seară, la Antena 3, la "conştiinţa şi responsabilitatea" parlamentarilor majorităţii, precizând că senatorii şi deputaţii PDL nu vor putea invoca scuza că nu votează moţiunea pentru că propune măsuri de stânga de majorare a taxelor.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parlamentarii PDL nu mai au scuză că nu votează moţiunea, pentru că propune taxe majorate

Antonescu: Parlamentarii PDL nu mai au scuză că nu votează moţiunea, pentru că propune taxe majorate (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Se creează un precedent acum, se deschide Cutia Pandorei. Niciodată pensiile nu au fost atacate, avem de a face aici cu un atac la o temelie constituţională, şi de asemenea, în materie de drepturi salariale, se întâmplă iar ceva fără precededent. Acum trebuie o reacţie. Pe mine nu mă încălzeşte dacă aceste măsuri trec acum şi după două luni sau trei domnul Băsescu e convins de Udrea că nu trebuie să mai fie Boc ministru, ci altcineva, pentru că măsurile astea fac efect. Eu sunt gata să pun pariu că, dacă ele trec acum, la iarnă vom avea poate şi alte scăderi de pensii şi salarii şi de asemenea creşteri de taxe", a susţinut Antonescu la Antena3.

Liderul PNL a precizat că această catastrofă trebuie împiedicată, ţinând să facă în acest sens un apel la responsabilitatea fiecărui parlamentar al puterii.

"Şi-n sensul acesta fac ce n-am făcut niciodată - să fac apel, atât cât îşi are el rostul, la conştiinţa şi la responsabilitatea fiecărui parlamentar al majorităţii. Este foarte bine ce a decis PSD să facă pentru că noi, cum ştiţi, am anunţat că votăm moţiunea de cenzură indiferent ce scrie în ea. Însă reducând moţiunea de cenzură, concentrând-o pe aceste măsuri, nu le mai oferă scuza parlamentarilor PD să spună uite, nu am votat pentru că acolo scria de mărirea taxelor. Oamenii aceştia nu mai au scuză, dacă acum nu votează moţiunea de cenzură şi lasă şi Guvernul Boc şi aceste măsuri, intrăm într-o zonă din care nu ştiu cum vom ieşi", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici