Antonescu: Parlamentul va fi instituţie de mâna a două, formată din adjuncţii primarilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, în plen, că, prin comasarea alegerilor, Parlamentul va deveni o instituţie de mâna a doua, fără forţă şi legitimitate, întrucât va fi constituită din trimişi sau adjuncţi ai primarilor.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parlamentul va fi instituţie de mâna a două, formată din adjuncţii primarilor

Crin Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"În comasarea alegerilor păcatul cel mai grav e că nu mai putem avea o dezbatere democratică, o campanie corectă şi o competiţie necesară şi distinctă între temele de administraţie locală şi politicile parlamentare şi guvernamentale. Ştiţi cu toţii, pentru că asta intenţionaţi, că dezbaterea se va contamina în sensul diminuării, a ascunderii, a ocultării temelor specifice Parlamentului", a spus Antonescu.

El i-a acuzat pe parlamentarii din arcul guvernamental că susţin aberaţia comasării gândindu-se cum să se ascundă pe sub pulpana primarilor.

"Gândiţi-vă în perspectivă ce forţă, ce legitimitate, ce greutate va avea un Parlament alcătuit în mare măsură dintr-un fel de trimişi sau de adjuncţi ai primarilor. Prin comasarea alegerilor, Parlamentul este transformat într-o instituţie de mâna a doua", a spus Antonescu.

Liderul PNL l-a atacat, direct, pe deputatul PDL Gheorghe Tinel, al cărui nume l-a transformat în substantiv comun.

"Actualei puteri îi surâde un Parlament alcătuit din 300-400 de tinei, care să vină şi să debiteze orice, să citească, cu greu, de pe o foaie, până şi urările de la mulţi ani pentru premier, echipa sa şi familia sa şi pentru care un biet dezacord gramatical în limba română nu contează", a spus Antonescu.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a început. Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

La şedinţă asistă premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului, iar 262 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa.

În sala de plen, parlamentari ai opoziţiei poartă banderole tricolore. De asemenea, aceştia au steguleţe tricolore cu gaură în mijloc şi afişe pe care scrie "Libertate".

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor, pentru aprobare fiind necesare 234 de voturi, grupurile PSD şi PNL totalizând însă doar 215 parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici