- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: PNL are cel puţin trei propuneri de premier independent, le discutăm cu PSD
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că a primit mandat de la Consiliul Naţional Executiv al formaţiunii să discute cu PSD pe tema premierului, el precizând că liberalii au deja cel puţin trei propuneri de prim-ministru independent.
Antonescu: PNL are cel puţin trei propuneri de premier independent, le discutăm cu PSD (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"Sunt mandatat de Consiliul Naţional Executiv să discut propuneri pentru primul-ministru. Avem câteva variante, cel puţin trei. Nu le fac publice în acest moment din eleganţă faţă de partener, le voi face cunoscute în discuţiile cu PSD. E vorba de personalităţi independente, recunoscute, cu prestigiu profesional, public, oameni care ar putea să conducă un guvern de criză în situaţii de criză", a spus Antonescu.
El a arătat că PNL are în vedere doar persoane independente politic pentru funcţia de premier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
"Sunt doar persoane independente. După ce convenim această problemă, putem să ajungem la o anumită structură a Guvernului şi, dacă mergem pe formula unui guvern politic, cei care vom participa la această majoritate ne asumăm, proporţional cu ponderea în Parlament, e firesc, anumite ministere, şi asta o facem cu oameni politici. În cazul nostru lucrurile sunt simple, noi avem un Cabinet alternativ", a spus Antonescu.
Întrebat dacă acceptă varianta în care Victor Ponta sau Florin Georgescu să preia funcţia de premier, Antonescu a răspuns negativ.
"Nu am dat nume. Le voi da partenerilor", a spus Antonescu, el precizând că şi varianta Iohannis intră în calcul.
El a mai arătat că a primit mandat de la Consiliul Naţional Executiv al PNL pentru a purta discuţii pe marginea discutării în detaliu a structurii viitorului Cabinet.
"Vom cere să discutăm cu PSD, în primul rând, începând chiar din aceste zile, mai în detaliu formula alternativă, structura Guvernului pe care îl propunem pentru a înlocui Guvernul Boc, structura majorităţii care să îl susţină, premierul Guvernului", a spus Antonescu.
PSD ar putea accepta, în cazul în care ar ajunge în situaţia de a negocia cu PNL formarea unui guvern de criză, un premier independent sau tehnocrat, cu condiţia de a deţine Internele şi Finanţele, pentru acest din urmă minister fiind vizat Florin Georgescu.
Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă o eventuală adoptare a moţiunii de cenzură ar duce la varianta unei negocieri cu PNL pentru formarea unui guvern de criză, social-democraţii vor accepta condiţia formulată de Crin Antonescu în ceea ce priveşte un premier independent sau tehnocrat.
Sursele citate au arătat că PSD nu vizează funcţia de prim-ministru, atât din calcule politice, legate de expunerea mediatică şi erodare electorală, cât şi din cauză că nu există, între liderii social-democraţi, un candidat de prim-ministru care să fie acceptat şi de PNL.
În ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleaşi surse au mai arătat că PSD va insista, în schimb, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a fi candidatul ideal, precum şi pentru Ministerul Finanţelor, funcţie pentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Văcăroiu.
Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini. Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.
Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că, în cazul trecerii acesteia, doresc să realizeze un guvern de criză, să organizeze alegeri anticipate în maximum şase luni şi să renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban