Antonescu: PNL îşi va prezenta propunerea de premier la consultări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu, marţi, după votarea moţiunii de cenzură, să convoace partidele parlamentare la consultări, pentru ca liberalii să-şi prezinte propunerea de premier independent.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL îşi va prezenta propunerea de premier la consultări

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Vom propune în orele care urmează o soluţie cu un prim-ministru independent şi îi cer şi aştept de la preşedintele României să convoace cât mai curând consultări pentru căutarea unei soluţii pentru un Guvern independent care să preia în sfârşit conducerea României după nouă luni de dezastru şi de haos", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă acum e momentul începerii consultărilor cu PSD privind formula guvernamentală, liderul PNL a menţionat că liberalii se întâlnesc cu partidele parlamentare şi aşteaptă consultările cu preşedintele României.

"Sigur că vom avea consultări pentru a încerca să degajăm o majoritate pentru o soluţie până la 6 decembrie, o soluţie independentă", a mai spus Antonescu, reiterând că PNL nu are niciun fel de alianţă politică în acest moment cu nimeni.

Întrebat care este numele premierului independent pe care îl va propune, liderul liberalilor a spus că o să-l anunţe mai pe seară, adăugând că presa îl ştie.

"Mai pe seară... Dar îl ştiţi", a afirmat Crin Antonescu despre numele premierului pe care o să-l propună la consultări.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după votul moţiunii de cenzură, că cea adoptată marţi este prima din ultimii 20 de ani care doboară un Guvern, adăugând că aceasta este o victorie a liberalilor şi a principiilor democratice.

Şeful statului a convocat deja partidele la consultări pentru marţi seară.

Crin Antonescu îl susţine pe Klaus Johannis pentru postul de premier independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici