Antonescu, pregătit de anticipate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că şeful statului nu poate conta pe liberalii în ceea ce priveşte teama parlamentarilor de alegeri anticipate, transmiţându-i preşedintelui că, dacă doreşte anticipate, vor merge la anticipate, chiar dacă în opinia PNL acestea nu sunt oportune.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Antonescu, pregătit de anticipate

Antonescu, pregătit de anticipate (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL a apreciat, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu nu trebuie să conteze în ceea ce-i priveşte pe liberali de teama tradiţională de alegeri anticipate a parlamentarilor.

"Eu nu mă tem de anticipate. Dacă domnul Traian Băsescu forţează lucrurile până la alegeri anticipate, în ceea ce ne priveşte nu poate conta pe teama tradiţională a parlamentarilor de alegeri anticipate. Dacă doreşte anticipate, mergem la anticipate", a susţinut Crin Antonescu.

El a spus că "nu sunt de dorit alegerile anticipate parlamentare pentru România, menţionând că el, ca preşedinte, nu ar dizolva Parlamentul.

"Cu alte cuvinte, dacă eu aş fi în poziţia de a decide - să presupunem că eu ies preşedinte, că s-au consumat două încercări de a forma un Guvern şi nu s-a reuşit acest lucru şi deci mi-ar sta la îndemână să dizolv Parlamentul, nu l-aş dizolva, cu toate că, evident, într-o asemenea conjunctură politică, partidul meu, PNL, ar fi avantajat. Nu l-aş dizolva pentru că astfel componenţa politică a Parlamentului nu s-ar schimba esenţial, nu am avea o formulă de plidă cu un partid majoritar şi cred că intrarea într-o nouă campanie electorală, după ce un an întreg 2009 a fost pierdut şi mecanismele statului au fost paralizate de apropierea acestei campanii, ar fi aberant să intrăm într-o alta", a apreciat Crin Antonescu.

El a apreciat totodată că ar fi normal "ca un preşedinte raţional să treacă la o a doua ipoteză - Klaus Iohannis".

Hrebenciuc le va propune colegilor din PSD să nu voteze nici a doua propunere a preşedintelui

Şi liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că este de acord ca social-democraţii să nu voteze nici al doilea guvern care va fi propus după cel al lui Lucian Croitoru şi să se ajungă la alegeri anticipate, menţionând că va face o propunere în acest sens, luni, colegilor săi.

"Punctul meu de vedere este următorul şi îl spun acum pentru prima dată, o să-l spun şi luni la grupul parlamentar: eu sunt de acord să nu votăm nici al doilea Guvern şi să intrăm în alegeri anticipate. Nu mi-e frică de alegeri şi nu sunt singurul căruia nu-i e frică de alegeri", a spus Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici