Antonescu: Problemele puterii se reduc la "cei patru evanghelişti au fost trei, la Antena 3"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că decizia PDL de a boicota postul de televiziune Antena 3 trebuie interpretată pozitiv, el apreciind că este bine că puterea nu a închis această televiziune ca să nu mai participe nimeni la emisiunile difuzate.

Urmărește
7 afișări

"Până la urmă, problemele puterii, din acest punct de vedere, se reduc la cei patru evanghelişti au fost trei, la Antena 3. Nu pot fi invitaţi să participe la emisuni, e decizia lor, e o atitudine pe care o au faţă de postul respectiv, faţă de telespectatori. Trebuie să zicem că, deocamdată, e bine că nu o închid ca să nu mai participe nimeni, dacă tot nu participă ei", a spus Antonescu.

El a susţinut că PDL este partidul "cel mai antidemocratic" din câte au guvernat România din 1990 până acum şi a dat exemplu televiziunii publice, despre care a spus că a devenit televiziune de stat, ca înainte de 1989.

"Cred că PDL este partidul cel mai antidemocratic din câte au guvernat România din 1990 până acum. El nu respectă nici măcar aparenţe pe care guvernanţii de la începutul anilor '90 sau din perioada 2000-2004 se străduiau să le respecte. Este suficient să vedem ce au făcut cu televiziunea publică în România, care a devenit televiziune de partid ca înainte de 1989", a spus liderul PNL.

Antonescu a susţinut totodată că sunt puţine organisme media care sunt libere şi critice în raport puterea, el opinând că majoritatea organismelor media sunt pro-putere sau au, în cel mai bun caz, o neutralitate binevoitoare faţă de putere.

PDL a decis, luni, să formuleze plângeri către CNA şi să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile Antena 3, după ce acest post de televiziune a susţinut că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune în 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals în acte.

Deputatul PDL Răzvan Mustea Şerban, preşedintele OT PDL, a precizat, luni, după şedinţa BPN, că partidul va formula plângeri către CNA şi, iar ministrul Daniel Funeriu va iniţia "acţiuni în justiţie" pentru faptul că "i s-a lezat grav imaginea" ca ministru al Educaţiei.

El a spus că demersul PDL se îndreaptă împotriva politicii editoriale "dictate în mod politic de patronatul trustului Intact care doreşte să transforme acest trust de presă în USL TV".

"În urma discuţiei din coaliţie, partenerii noştrii de coaliţie susţin acest demers şi se raliază, dacă vreţi, acestui protest pe care noi îl lansăm astăzi în urma unui atac extrem de grav şi cu fundamente false asupra unui ministru din Guvernul României", a spus Mustea Şerban. El nu a putut să precizeze însă dacă susţinerea demersului PDL de către partenerii de coaliţie înseamnă că aceştia nu îşi vor trimite reprezentanţii la emisiunile Antena 3.

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reuşit să treacă de proba scrisă a bacalaureatului pe care l-a susţinut în 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua şansă la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza că are datele de la un telespectator, a prezentat şi un tabel în care apărea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar în dreptul acestuia era menţiunea "passe second groupe".

În replică, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă, că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în ruta de studii pentru elite.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat că postul de televiziune a făcut, cu bună ştiinţă, un fals în acte, iar datele prezentate sunt "o calomnie fără precedent", un "fals abject care nu poate să rămână nesancţionat".

El a precizat că va acţiona în instanţă postul de televiziune Antena 3, pentru fals şi uz de fals.

Daniel Funeriu a precizat că lista prezentată de postul de televiziune, pe care era trecut şi numele său, conţine numele unor elevi care au susţinut bacalaureatul în 2011, nu în 1989. Ministrul a adăugat că numele său a fost inserat printre alte nume, iar două nume au fost şterse din această listă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici