Antonescu reclamă absenţa lui Boc, Baconschi, Oprea de la discuţia din plen

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reclamat, miercuri, absenţa din plen, la discuţia privind adoptarea de către Parlament a unei declaraţii privind mesajele recente ale unor oficiali maghiari, a premierului Emil Boc, a ministrului de Externe Teodor Baconschi şi a ministrului Apărării Gabriel Oprea.

Urmărește
6 afișări

"Există în aceasă sală vreun cetăţean care e acum prim-ministru al României? Aveţi idee? Există în această sală vreun cetăţean care este ministru de Externe al României azi? Există în această sală, în afară de UDMR, care fie şi prin vocea fostului său preşedinte, s-a simţit faţă de această ţară jignită, mai există un alt partid care guvernează şi care are bunul-simţ să vină şi să spună măcar ce a spus Marko Bella? Aveţi idee? Candidaţii? Domnul Boc? Domnul Blaga? Domnul cu interesul naţional, domnul general al Armatei române, de la popota lui Băsescu, domnul Oprea? Aveţi idee?", a spus Antonescu.

El a lăudat discursurile echilibrate ale foştilor premieri Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că au fost "foşti", dar "prim-miniştri".

"Nu e vorba de o declaraţie a noastră împotriva UDMR, cu atât mai puţin a maghiarilor din România sau a celor din întreaga lume. Este vorba de reacţia firească a singurei instituţii care văd că poate să stea cât de cât în poziţie verticală la declaraţii nefericite şi de nepermis ale unor oficiali dintr-o ţară vecină", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici