Antonescu: Rezoluţiile adoptate de PNL fac dovada implicării maxime în guvernare şi a solidarităţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul Delegaţiei Permanente, că rezoluţiile adoptate la nivelul partidului pe politici sectoriale fac dovada implicării "maxime" a partidului în actul de guvernare, dar şi a solidarităţii liberalilor cu partenerii din USL.

Urmărește
205 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Rezoluţiile adoptate de PNL fac dovada implicării maxime în guvernare şi a solidarităţii

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a anunţat adoptarea unor rezoluţii privind politicile guvernamentale, care cuprind obiectivele PNL pe o serie de domenii de activitate.

"Atât aceste două rezoluţii, mă refer la rezoluţiile pe politici sectoriale, politici guvernamentale, cât şi cele două rezoluţii adoptate săptămâna trecută - una cu privire la politica economică şi fiscalitate, cealaltă privitoare la codul silvic şi acţiunile guvernamentale din zona ape şi păduri - au următoarele caracteristici: unu, toate sunt incluse în programul de guvernare, deci niciuna din aceste rezoluţii, nici obiectivele angajate sau propuse nu exced sau nu încalcă programul de guvernare. Ele sunt semnul unei implicări maxime a PNL în actul de guvernare. S-a discutat foarte mult şi s-au exprimat chiar temeri în aceste ultime zile în legătură cu gradul în care PNL se implică în actul de guvernare, gradul de solidaritate în actul guvernamental. El a fost fără excepţie şi este - dovadă aceste rezoluţii - unul maxim", a susţinut Antonescu.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat documentul adoptat la nivelul PNL în ceea ce priveşte prevenţia în sănătate.

"Noi considerăm că rezultatele foarte bune şi apreciate de populaţie din programul de evaluare a stării de sănătate trebuie duse mai departe, spunem de asemenea că avem cheltuieli în sistemul sanitar, dar că din păcate ele se fac pe componente într-un mod dezechilibrat şi de aceea este nevoie să dăm prioritate prevenţiei. (...)Toată lumea spune şi ştie că este mult mai ieftin să previi decât să tratezi , că dacă facem programe de prevenţie pe mulţi ani, atunci foarte multe din riscurile şi din patologiile cu care se confruntă populaţia pot fi în cele mai mari situaţii, cele mai importante situaţii asemenea riscuri şi asemenea patologii eliminate şi sigur că va creşte nivelul de sănătate al populaţiei şi în final şi evident banii alocaţi vor fi mai bine redirecţionaţi", a susţinut Nicolăescu.

Ministrul a precizat că sunt două alternative care sunt avute în vedere în cazul prevenţiei, respectiv ca aceasta să facă parte din viitorul pachet de bază de servicii medicale ori să fie cuprinsă în continuare, aşa cum este astăzi, în programele naţionale de sănătate. "Este de asemenea o decizie pe care va trebui să o luăm la nivelul USL şi la nivelul Guvernului atunci când vom avea şi pachetul de servicii de bază finalizat", a afirmat Nicolăescu.

Totodată, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, a prezentat textul unei alte rezoluţii care îi priveşte pe românii din afara graniţelor şi vizează implicarea acestora în "procesul de modernizare a României".

De asemenea, PNL a adoptat printr-o rezoluţie principiile avute în vedere în perspectiva revizuirii Constituţiei, rezultate în urma discuţiilor cu grupurile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici