- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.02.2014, 13:19)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Senatul va adopta o declaraţie de susţinere a opţiunii Georgiei spre UE şi NATO
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, după întâlnirea cu David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, că Senatul va adopta, în şedinţa de plen, o declaraţie "de deplină susţinere" a opţiunilor europene şi proatlantice ale Georgiei.
Urmărește
74 afișări
David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei şi Crin Antonescu, preşedintele Senatului României (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Antonescu a declarat în conferinţa de presă comună susţinută cu David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, că relaţia bilaterală dintre România şi Georgia este din ce în ce mai strânsă.
"Vom avea în plenul din această după-amiază o prezenţă a oaspeţilor şi o rezoluţie, o declaraţie politică pe care o vom propune Senatului, de deplină susţinere a opţiunii europene şi proatlantice a Georgiei", a anunţat Antonescu.
El a menţionat că în cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului georgian, a reiterat din nou "deplinul sprijin politic, la nivel parlamentar, ca şi la nivel guvernamental, al României, pentru această opţiune a Georgiei, sprijin care să fie exprimat în toate formele necesare, de către România, ca ţară membră a UE şi NATO".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
Preşedintele Senatului a mai arătat că în cadrul discuţiilor cu David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, a vorbit despre necesitatea ca relaţiile economice deja existente cu Geoagia, cel mai important partener economic al României din zona Caucazului de Sud, să fie amplificate.
Antonescu a mai vorbit despre sprijinul pe care România îl acordă Georgiei, şi la nivel parlamentar, prin grupul de prietenie constituit, în efortul de reformare, inclusiv a legislaţiei, în contextul apropierii de Uniunea Europeană.
"Am exprimat convingerea noastră că o monitorizare, mai aplicată, mai apropiată a Uniunii Europene, în legătură cu zonele de conflict prelungit, din această regiune, inclusiv din Georgia, este necesară", a mai declarat preşedintele Senatului.
David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, a declarat, la rândul său, în cadrul conferinţei de presă că, deşi societatea georgiană este convinsă de drumul European, din păcate, există voci în lume care consideră că Georgia nu are dreptul la liberă alegere.
"De aceea, părţi din teritoriul Georgiei se află sub ocupaţie în acest moment, de aceea trăim această experienţă dură a dificultăţilor care ne sunt puse în faţa eforturilor de alăturare a Georgiei la Uniunea Europeană şi NATO", a declarat David Usupashvili.
El a continuat, precizând că Georgia are, totuşi, şi "prieteni precum România", şi a vorbit despre continuarea cooperării cu România.
"Marea Neagră nu doar ne desparte, ci ne şi uneşte, şi în felul acesta, ne simţim apropiaţi unii de ceilalţi", a afirmat preşedintele Parlamentului Georgiei, în finalul alocuţiunii sale.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Provocări mari pentru aceste 4 ZODII la începutul lui 2025! Acești nativi sunt testați de astre
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 14:06
Surse: Alegerile prezidenţiale 2025 ar putea avea loc pe 23 martie şi 6 aprilie