- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după reuniunea CNEx, că toţi parlamentarii liberali vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură, neexistând nicio derogare privind prezenţa şi votul acestora.
Antonescu: Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură. Nu există niciun fel de excepţie - evident, nu am în vedere cazurile de sănătate. Sunt toţi în putere, din câte ştiu, şi nu există niciun un fel de derogări. Vor fi toţi la moţiune", a spus Antonescu.
Moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL, a fost citită, miercuri, în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc în 16 martie, începând cu ora 15.00. Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.
PDL şi UDMR au anunţat deja că parlamentarii celor două formaţiuni vor fi prezenţi, dar nu vor vota la moţiunea de cenzură. Aceeaşi conduită ar putea avea toţi parlamentarii coaliţiei.
Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.