Antonescu: USL trebuie să decidă dacă sprijină în CGMB proiectele actuale ale lui Oprescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că USL trebuie să decidă dacă sprijină în CGMB proiectele actuale ale primarului general Sorin Oprescu, el arătând că, dacă decizia va fi una pozitivă, atunci se va încerca conturarea unei majorităţi stabile PSD-PNL-PC.

Urmărește
4 afișări

"În acest moment, primarul general Sorin Oprescu este în cursul unui mandat şi are angajate nişte proiecte, are în derulare nişte proiecte. Eu cred că ceea ce noi putem şi trebuie să facem foarte curând - şi liberali, şi social-democraţi, şi conservatori - este să analizăm în ce măsură putem şi vrem să susţinem aceste proiecte", a spus Antonescu.

El a arătat că la nivelul CGMB există o "oarecare debandadă", iar situaţia actuală, care implică majorităţi conjuncturale, nu e de natură să confere posibilitatea de a urmări coerent şi de a realiza nişte proiecte care pot să fie comune.

"Deci, trebuie să răpundem repede, şi asta vom face, la întrebarea în ce măsură în proiectele pe care le-a angajat în mandatul acesta Sorin Oprescu trebuie sprijinte de către noi. Şi, dacă ajungem la concluzia că el are nişte proiecte bune şi vrem să fie realizate, atunci împreuncă cu consilierii PSD, PC să încercăm să construim o majoritate stabilă pentru aceste proiecte", a spus Antonescu.

El a admis că posibilitatea ca USL să susţină proiectele lui Oprescu în acest mandat poate deschide calea susţinerii candidaturii acestuia pentru un nou mandat, în 2012.

"Sigur că asta poate să deschidă calea către posibila susţinere a lui Sorin Oprescu la al doilea mandat, dar eu cred că asta e important acum decât să discutăm şi să dăm în bobi cine să fie candidatul susţinut de noi în 2012", a spus Antonescu.

El a arătat că, în acest moment, USL nu a stabilit care este candidatul pe care îl va susţine la Primăria Generală a Capitalei.

"Nu am convenit niciodată că e Sorin Oprescu candidatul. Nu am exclus, evident, această posibilitate. Sigur că, în timp, vom lua această decizie", a mai spus preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici