Antonescu: Viktor Orban să evalueze ce vrea divinitatea pe teritoriul Ungariei şi atât

USL protestează faţă de modul în care preşedintele Parlamentului ungar a vorbit, pe teritoriul României, de lucruri care afectează Constituţia şi consideră inacceptabilă declaraţia despre împărţirea teritoriului român, a declarat, luni, preşedintele PNL Crin Antonescu.

Urmărește
4 afișări

"În numele USL, protestăm categoric faţă de modul în care preşedintele Parlamentului maghiar îşi permite, pe teritoriul României, să vorbească de lucruri care afectează Constituţia României. Îi transmitem cu toată hotărârea lui Viktor Orban că are de condus o ţară care se numeşte Ungaria şi atât şi e bine să evalueze ce vrea divinitatea doar pe teritoriu Ungariei şi atât", a spus copreşedintele USL Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că este inacceptabil faptul că autorităţile române, în frunte cu şeful statului, Traian Băsescu, "tac chitic" în legătură cu acest subiect.

"Dacă acum ni se spune, din partea unei înalte oficialităţi maghiare, cum trebuie să împărţim teritoriul ţării ca să fie mulţumit Viktor Orban şi divinitatea, e inacceptabil", a spus Antonescu.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, sâmbătă seară, la Targu Mureş, unde a primit premiul "Gabor Aron", din partea CNS, că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) este "legal, corect şi modern", este "viitorul naţiei şi porunca lui Dumnezeu".

Preşedintele Parlamentului Ungariei a spus că dorinţa de obţinere a autonomiei este întemeiată şi din punct de vedere moral, "corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor", iar maghiarii trebuie să aibă încredere în "succesul politicii naţionale".

"Avem încredere în forţa noastră, cerem doar drepturile care ni se cuvin în mod firesc", a mai spus Kover, subliniind că premiul primit nu îl consideră o recunoaştere a meritelor sale, ci o "indicaţie pentru viitor".

"Voi face tot ce pot în anii ce vin ca să nu vă înşel speranţele", a încheiat preşedintele Parlamentului Ungariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici