Aproximativ 400 de persoane, la manifestările de Ziua Maghiarilor din Parcul Reconcilierii din Arad

Aproximativ 400 de persoane au participat la acţiunile comemorative care au avut loc, marţi după-amiază, la Arad, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

Comunitatea maghiară locală s-a întâlnit în Parcul Reconcilierii, unde a avut loc o ceremonie de depuneri de coroane la Statuia Libertăţii şi la Arcul de Triumf.

Înainte de ceremonie, în parc au fost arborate drapelele Ungariei, României şi Uniunii Europene, fiind intonate imnurile celor două state şi cel al UE.

Reprezentanţii UDMR Arad şi ai autorităţilor locale au citit mesajele guvernelor celor două state, în faţa a 400 de persoane prezente în Parcul Reconcilierii.

"Este o manifestare tradiţională a comunităţii maghiare, care se leagă de evenimentele revoluţiei paşoptiste. Ziua de 15 martie reprezintă momentul naşterii naţiunii maghiare", a declarat Kiraly Andras, preşedinte al UDMR Arad şi secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" va avea loc, marţi seară, şi un spectacol al artiştilor maghiari din Arad.

Începând cu 2005, când a fost finalizat, Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a devenit locul în care comunitatea maghiară din judeţ îşi organizează sărbătorile sau îşi comemorează eroii.

În parc sunt amplasate Statuia Libertăţii - monument maghiar ridicat în amintirea a 13 generali revoluţionari ucişi la Arad în urma revoluţiei de la 1848-1849 - şi Arcul de Triumf, monumentul românesc care simbolizează revoluţia transilvănenilor din aceeaşi perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici