Întrebat dacă au fost chemaţi martori în alte locuri decât birourile procurorilor, Claudiu Manda a răspuns: „Au fost martorii, da. Sunt lucrurile pe care le ştim şi din spaţiul public, sunt lucruri le şi cunosc şi, în contextul discuţiei (n.r. – cu Florian Coldea) a fost întrebarea dacă are cunoştinţă de faptul dacă se întâlneau martorii cu procurorii fie în diferite clădiri , chestiuni chiar conspirative…discuţia nu a fost chiar foarte punctuală şi răspunsul a fost o chestiune de genul “păi dacă nu vroia să vină la DNA”. O chestiune de genul ăsta a fost. (…) Că au fost anchete derulate în alte locuri decât în sediul DNA, sigur că ştim din spaţiul public. (…) Repet. Întrebarea a fost în contextul în care discutam despre protocol şi despre acele echipe comune”.
De asemenea, Claudiu Manda a fost întrebat dacă Florian Coldea a pus în timpul audierilor din Comisia de control dacă SRI a furnizat martori pentru dosare penale.
„În sensul acesta a fost afirmaţia domnului Coldea. Eu am spus după acea audiere, întrebarea a fost dacă are cunoştinţă de faptul că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii propuneau martori sau martori denunţători în faţa procurorilor şi răspunsul a fost <
Florian Coldea, fostul adjunct al SRI, a fost audiat, de două ori în Comisia de control a SRI. Pe 13 martie, fostul adjunct al SRI a fost audiat timp de opt ore, la final spunând că toate măsurile luate de el au dus la un stat sigur şi un Serviciu modern. A refuzat însă să răspundă la vreo întrebare legată de controlul asupra Justiţiei şi implicarea în dosare.
Pe 5 aprilie, audierea lui Florian Coldea a durat cinci ore.
Manda, despre declaraţiile lui D. Dragomir: 12 din cele 19 nume sunt de competenţa comisiei SRI
Preşedintele Comisiei de control a SRI a spus că din lista cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă” dată de Daniel Dragomir în cadrul audierilor doar 12 sunt de competenţa comisiei pe care o conduce.
„Domnul Dragomir a făcut, a prezentat cele 19 nume în care erau într-o relaţie, unii dintre ei, în opinia domnului Dragomir, erau într-o relaţie cu Serviciul Român de Informaţii şi alţii aveau în acel definit culoar media un statut privilegiat şi cu alte instituţii, care nu este de competenţa comisiei”, a spus Claudiu Manda la Antena 3.
Întrebat câţi din cei 19 era de competenţa comisiei, Claudiu Manda a răspuns: „Nouă plus doi, 11, 12, cred”.
Daniel Dragomir a spus, după audierea de miercuri din Comisia de Cntrol a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”, aceste declaraţii fiind făcute în contextul dezvăluirilor despre „culoarul media” şi „statul paralel
„O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (…) În primul rând despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul strcuturilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media”, a spus Daniel Dragomir după ce a fost audiat în Comisia de Cotrol a SRI.
Fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi.