- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.07.2012, 14:13)
- Alexandru Moise ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Audit la Guvern: Ce sumă a fost cheltuită în perioada 2009-2011 pentru aparatul de lucru al premierului Boc
Cheltuielile pentru aparatul de lucru al primului-ministru în perioada 2009-2011 au totalizat peste 8,6 milioane lei, cele mai mari sume fiind alocate pentru salarii, protocol şi locuinţele de serviciu ale angajaţilor, circa 100.000 lei fiind cheltuite şi pe deplasările la domiciliu ale personalului.
Urmărește
1428 afișări
Emil Boc (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)
Situaţia este prezentată într-un audit finalizat la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi care vizează activitatea fostului Executiv.
Auditul relevă că fondurile cheltuite pe parcursul celor trei ani analizaţi pentru aparatul de lucru al primului-ministru au totalizat 8,65 milioane lei, atât pentru locuinţe de serviciu şi acţiuni de protocol, cât şi pentru deplasarea la domiciliu a angajaţilor.
Cea mai mare pondere în totalul cheltuielilor o au salariile (5,8 milioane lei), acţiunile de protocol (1,5 milioane lei pentru consum pe cabinet, şedinţe de guvern şi alte şedinţe) şi costul aferent locuinţelor de serviciu (682.655 lei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
-
Fostul ministru de externe din Ucraina: nicio speranţă că Trump va obţine un acord de pace
-
Ghinea, apel către alegătorii PSD: Nu o veţi duce mai bine cu un ţăcănit care aruncă ţara în haos
Alte fonduri au fost cheltuite pentru deplasări externe (294.256 lei), deplasări interne (212.692 lei) şi deplasări la domiciliu (104.770 lei).
Un document redactat de fostul Guvern în martie 2011 indica faptul că Executivul a cheltuit în 2010 aproximativ 400.000 lei pentru cazarea în Bucureşti a consilierilor guvernamentali şi angajaţilor SGG.
Pe lista persoanelor indicate atunci din cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru care au fost finanţate locuinţele de serviciu se regăsesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri şi secretari personali ai premierului, directori de cabinet şi inspectori guvernamentali.
La preluarea mandatului, premierul Victor Ponta a anunţat că toate instituţiile au sarcina să efectueze un audit privind activitatea fostului Guvern, mai ales pentru a constata dacă există grave încălcări ale legii pentru a sesiza organele judiciare ale statului.
Citește pe alephnews.ro: Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Care este numele real al Elenei Lasconi? Puțini sunt cei care știu ce scrie în buletinul ei
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe