- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (19.04.2019, 13:20)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Augustin Lazăr pleacă de la Parchetul general. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare/ UPDATE: Secţia de procurori a CSM a decis cine va fi interimar
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi şi expiră mandatul la conducerea Parchetului, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
Urmărește
5310 afișări
Augustin Lazăr pleacă de la Parchetul general. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare
"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare", se arată într-un anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
Secţia pentru procurori decide: Bogdan Licu va fi procuror general interimar pentru două luni după pensionarea lui Augustin Lazăr
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, vineri, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, a anunţat Consiliul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcţia de Procuror General al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", a transmis Consiliul Superior al Magistraturii, printr-un comunicat de presă.
Delegarea lui Bogdan Licu vine în condiţiile în care în funcţia de prim-adjunct al procurorului general este Laura Oprean.
Cine este Bogdan Licu
Acesta a fost acuzat de plagiat, el solicitând ulterior Academiei de Informaţii Mihai Viteazul retragerea titlului de doctor. În luna iulie a anului trecut, acesta a declarat pentru MEDIAFAX că neagă orice acuzaţie de plagiat.
Procurorul Bogdan Licu, 50 de ani, este adjunct al procurorului general Augustin Lazăr, din 16 mai 2016. Din 2013 până în 2016 a fost prim-adjunct al procurorului general. Din ianuarie 2013 până în mai 2013 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, de unde a fost detaşat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, ca reprezentant al Parchetului General.
Între februarie 2012 şi ianuarie 2013, a fost detaşat de la Parchetul Tribunalului Bucureşti la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a fost consilier al preşedintelui. De altfel, Licu a fost ales membru al CSM între 13 ianuarie 2010 şi 17 februarie 2012, după ce din ianuarie 2009 până în ianuarie 2010 a fost vicepreşedinte al Consiliului. La Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost, în 2006, în 2005 şi 2003, şef al Secţiei de urmărire penală, activitate întreruptă cât a fost detaşat şi la Cancelaria primului ministru, în anul 2005, la Departamentul de luptă anti-fraudă. La Parchetul Tribunalului a fost mai întâi simplu procuror, promovat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, unde avea ca atribuţii coordonarea activităţii penale a Secţiei 11 de Poliţie din Capitală.
Licu are un master în relaţii internaţionale şi integrare europeană la Şcoala Superioară de Studii Politice şi Administrative, obţinut în 2006 şi mai multe specializări în antifraudă. A absolvit Colegiul Superior de Siguranţă Naţională al Serviciului Român de Informaţii prin Academia Naţională de Informaţii. A urmat cursuri de specializare în domeniul combaterii contrafacerii în SUA. A urmat cursurile facultăţii ”Spiru Haret” dar şi-a luat licenţa la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca.
Lazăr, acuzat că a refuzat eliberarea condiţionată a unui disident comunist
Augustin Lazăr a anunţat, miercuri seară, că şi-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.
Lazăr şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost chiar intervievat de o comisie de la Ministerul Justiţiei condusă de Tudorel Toader, însă ulterior Toader a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi nu au îndeplinit condiţiile pentru a conduce Ministerul Public, aşa că procedura a fost reluată.
Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuţiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiţionată şi-au făcut fracţia de pedeapsă, conform legii, şi că nu decide eliberarea sau nu a deţinuţilor.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Raport al Comisiei SRI: Acţiunile fostului şef al Serviciului, George Maior, au fost de poliţie politică/ Acesta a încălcat legislaţia - DOCUMENT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului