Augustin Lazăr, procurorul general: Nu e necesară o lege a amnistiei şi graţierii. Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că nu este nevoie de o lege a amnistiei şi graţierii, precizând însă că "ar fi necesară o monitorizare a politicienilor".

Urmărește
2351 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, procurorul general: Nu e necesară o lege a amnistiei şi graţierii. Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor

Augustin Lazăr, procurorul general: Nu e necesară o lege a amnistiei şi graţierii. Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor

"Nu este necesară nicio lege a graţierii şi amnistiei fiindcă noi trebuie să combatem criminalitatea, noi avem nişte priorităţi de a combate corupţia, de a recupera bunurile care au fost însuşite de infractori, produsul infracţionalităţii şi alte asemenea chestiuni care sunt de natura exercitării acţiunii penale şi pentru care procurorii sunt plătiţi", a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei.

Întrebat dacă ar trebui ajustat Codul Penal, procurorul general a declarat că sunt anumite elemente care ar trebui clarificate.

"A fost o discuţie despre faptul că o anumită legislaţie ar necesita anumite elemente de clarificare. Spre exemplu, textul de lege care priveşte conflictul de interese. Textul de lege a fost declarat neconstituţional cu referire la o anumită chestiune, la raporturile comerciale. Eu sunt de acord că acea chestiune a raporturilor comerciale trebuie lămurită, dar este o chestiune foarte redusă şi poate fi cu uşurinţă clarificată. În rest, textul de lege este unul foarte bun, este inspirat după legislaţia franceză şi, dacă veţi vedea dumneavoastră, studiul comparativ pe care l-am făcut, veţi vedea că există o sinteză de practică judiciară care, în ultimii ani, a clarificat jurisprudenţa în materie.Pe subiecţi activi ai infracţiunii putem vedea de la consilieri locali, primari, consilieri comunali, parlamentari etc în ce situaţii se va afla cineva în conflict de interese. Legislaţia e clară din aceste punct de vedere şi jurisprudenţa e clară. Acest text este foarte bun", a precizat Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a mai spus că ar trebui monitorizaţi politicienii.

"Ridicarea MCV din punct de vedere al magistraţilor aş dori să vă spun că o monitorizare a magistraţilor nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de voinţă politică. Ştiţi dumneavoastră de ce. Magistraţii îşi fac datoria şi probabil că există anumite persoane care ar dori să îşi pună în practică agenda lor şi nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi mecanismul MCV", a mai declarat procurorul general al României.

Augustin Lazăr a mai spus că priorităţile Ministerului Public rămân în continuare combaterea corupţiei şi a conflictului de interese şi de asemenea, faptele care afectează resursele bugetului naţional, precum recuperarea prejudiciilor sau spălarea de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici