AUR vrea moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi apelează la partidele din opoziţie

„Domnul Orban are 12 deputaţi, noi avem 40 de parlamentari. Dacă USR-ul agrează un text comun, sigur că textul trebuie să fie comun, avem numărul necesar de semnături”, a declarat George Simion, liderul AUR.

Urmărește
304 afișări
Imaginea articolului AUR vrea moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi apelează la partidele din opoziţie

AUR a lansat o invitaţie către partidele de opoziţie pentru semnarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu.

„Sub masca unei recalculări, Guvernul Ciolacu dă dovadă de incompetenţă şi loveşte în părinţii şi bunicii noştri, în cei care ne-au lăsat o ţară fără datorii. Guvernul Ciolacu n-a făcut decât să crească mult prea mult datoria externă”, a spus George Simion, potrivit unui comunicat AUR.

Acesta a declarat că i-a anunţat deja atât pe Ionuţ Moşteanu, de la USR, cât şi pe Ludovic Orban, de la Forţa Dreptei, adăugând că, în cazul în care partidele de opoziţie s-ar uni în acest demers, s-ar strange semnăturile necesare.

„Aşteptăm să vedem noua conducere USR, dacă este la fel de docilă faţă de Marcel Ciolacu sau alege să facă opoziţie parlamentară”, a mai spus preşedintele AUR.

George Simion le-a spus, de asemenea, celorlalte partide din opoziţie că textul moţiunii se poate negocia, declarând că „nu avem preferinţe atâta timp cât moţiunea se depune”.

„Am reuşit în 2021 să dăm jos Guvernul Cîţu printr-o procedură similară. Credem, în acest moment, având în vedere şi tensiunile din coaliţie, că putem da jos guvernul incompetent Ciolacu, nu pentru un alt motiv, ci pentru a opri pomenile electorale şi creşterea deficitului bugetar”, a adăugat liderul AUR.

George Simion i-a transmis un mesaj inclusiv premierului Marcel Ciolacu: „Pensionarii speciali care trebuiau să fie eliminaţi prin PNRR, prin solicitările venite de la Comisia Europeană, nu sunt cei cu grupe de muncă, nu sunt cei care au muncit în mod complicat, în mediul toxic, în mediul radioactiv sau persoanele cu dizabilităţi care au făcut ceea ce le-a cerut statul român”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici