Aura Vasile îi cere demisia lui Funeriu: Cioclul semianalfbet a cântat prohodul educaţiei

Deputatul PSD Aura Vasile îi cere demisia "urgentă" ministrului Daniel Funeriu în urma rezultatelor înregistrate la bacalaureat, afirmând că actualul deţinător al portofoliului Educaţiei este "cioclul semianalfbet" care "a cântat prohodul" acestuia domeniu.

4 afișări

"Cu discursul scris corect pe o foaie de hârtie, ministrul Funeriu a susţinut ieri o «conferinţă de presă» în care a facut cunoscute «realizările» domniei sale în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat. De fapt a demonstrat că pentru domnia sa nu e suficient să fie cioclu şi să ducă la groapă învăţământul românesc ci are capacitatea, sigur, dacă este scris pe foaie, să-i cânte şi prohodul. Fugind repede de eventuale întrebări ale jurnaliştilor care ar fi putut conţine cuvinte de neînţeles pentru domnia sa, a dat «explicaţia» eşecului sistemului distrus punând în cârca elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat. Sigur, pentru domnia sa nu poate constitui asta o problemă. Colegii săi din partid sau din Guvern au promovat examenele de Bacalaureat la vârste târzii. Ministrul Igaş sau alţi demnitari ai statului promovaţi de PDL sunt în această situaţie", se arată într-un comunicat remis, marţi, de Aura Vasile.

Ea afirmă că Funeriu, "şcolit" în afara sistemului, reuşeste să aibă cele mai slabe rezultate.

"Inutil pentru domnia sa şi pentru PDL să acuze acum curricula senatorului Ecaterina Andronescu, un profesionist desăvârşit. Cu aceeaşi curriculă, anul trecut, rezultatele au fost mult mai bune. Vinovatul principal este domnia sa, acest «împărat» de gen neutru, înscăunat datorită «talentelor» cunoscute poporului, numărând «pixelii prezidenţiali», un neînţeles dar un «reformator» care îşi imaginează că poate sta cu acelaşi succes pe scaunul pe care au stat nume mari ale învăţământului românesc, deşi după cum se exprimă şi după cum caută cuvintele în gura altora, n-a absolvit nici clasa «întâia»", scrie Vasile.

Potrivit acesteia, Funeriu cheamă opoziţia la discuţii prea târziu.

"(...) opoziţia are specialişti care nu pot coborî nivelul discuţiilor aşa mult încât să înţeleagă şi domnia sa. În cel mai bun caz s-ar impune un translator. Ca şi cum nu ar fi de ajuns că ţara este pe marginea prăpastiei, Băsescu încearcă acum, prin mâna «dibace» a lui Funeriu, să ducă şcoala acolo unde şi-a dorit. Explicaţiile pentru tot răul din sistem sunt simple: şcoala a fost politizată, numindu-se, în locul profesioniştilor, semianalfabeţi dupaă chipul şi asemănarea lui Funeriu, salariile au fost tăiate în unele cazuri cu 60-70%, iar bugetul educaţiei are alocat 2,73% din PIB anul acesta, faţă de 6% cum prevede legea, cel mai mic din ultimii 20 de ani.

Potrivit deputatului PSD, "îngâmfarea ministerială este de-a dreptul incredibilă, dar poate că este justificată pentru că, în regimul Băsescu-Boc, este nevoie doar să ştii să numeri «pixelii albaştri» şi să devii ministrul Educaţiei".

"De altfel, se poate aplica metaforic o vorbă românească: «Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul». Pe cale de consecinţă, poate nu este corect să punem toată vina eşecului pe capul ministrului. Cred că este o greşeală să batem sluga pentru că stăpânul vrea să ne facă rău. Aşadar trebuie să dăm tuturor ceea ce merită dar îi cer, ca deputat, ministrului Funeriu, demisia urgentă din Guvern. Îl asigur că nu va fi uitat, ci va avea un loc garantat în lada de gunoi a istoriei. Sunt convinsă că, la cerere, o omisie specială creată din acoliţii domniei sale, va putea să îi scrie demisia aproximativ corect gramatical", se arată în încheierea comunicatului semnat de Aura Vasile.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47 la sută la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Ministrul Educaţiei a invitat partidele din opoziţie la o discuţie despre educaţie. Funeriu a spus că rezultatele examenului de bacalaureat din acest an arată clar că România este la răscruce.

"Aceste rezultate şi comportamentele pe care le-au generat sunt exact oglinda societăţii noastre de azi. Naţiunea noastră trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor oneşti, muncitori, perseverenţi sau dacă vrem să încurajăm în continuare şmecheria, nemunca, superficialitatea şi eludarea lucrurilor", a declarat Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici