Aurescu a reiterat sprijinul României pentru aderarea Croaţiei la UE

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a reafirmat, luni, într-o întrevedere cu noul ambasador al Croaţiei, că România susţine în continuare parcursul european al Zagrebului şi aderarea acestei ţări la UE, informează MAE.

Urmărește
3 afișări

Aurescu i-a mai spus ambasadoarei Andrea Gustovic Ercegovac - pe care a primit-o în audienţă cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare - că România este interesată de comunitatea de istroromâni din Croaţia şi că doreşte protejarea în comun cu partea croată a acestui grup etno-lingvistic ca o contribuţie la diversitatea culturală a Europei.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale şi au fost de acord că relaţiile dintre cele două ţări pot fi aprofundate.

"A fost apreciată vizita Prim-Ministrului Jadranka Kosor la Bucureşti din 28 ianuarie 2011 şi necesitatea ca aceste vizite la nivel înalt să fie urmate de acţiuni concrete menite a diversifica relaţiile bilaterale", precizează MAE.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Adevărul la începutul acestui an că, în condiţiile în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este folosit în alte domenii şi devine un handicap, România îl poate denunţa unilateral, la fel cum poate condiţiona aderarea Croaţiei la UE de MCV.

El a declarat, câteva zile mai târziu, că regretă că ceea ce a spus el "foarte clar" despre MCV şi aderarea Croaţiei la UE a fost "distorsionat", precizând că România sprijină explicit şi pe baza meritelor individuale aderarea la Uniune a statelor din Balcanii de Vest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici