Aurescu, întâlnire cu preşedintele Knesset; a exprimat îngrijorare pentru valul recent de violenţe

Ministrul Bogdan Aurescu a avut, luni, o întrevedere cu Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului, şeful diplomaţiei subliniind în discuţii importanţa creării unui climat detensionat şi a restabilirii încrederii ca precondiţie pentru reluarea negocierilor directe de pace israeliano-palestiniene

Urmărește
1 afișare

Întâlnirea dintre ministrul român de Externe şi președintele Knesset-ului a avut loc după ce, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu oficialul israelian în contextul vizitei întreprinse de acesta în România.

"În cadrul discuțiilor, ministrul român al afacerilor externe a exprimat satisfacția pentru dialogul cuprinzător avut cu interlocutorul său în contextul recentei vizite a oficialului israelian în România. Bogdan Aurescu a subliniat interesul pentru menţinerea unei dinamici ridicate a dialogului bilateral, în vederea continuării parcursului ascendent înregistrat în ultimii ani în cooperarea dintre cele două ţări, inclusiv pe linia celor două parlamente. A subliniat importanţa organizării, anul viitor, a unei noi reuniuni comune de guvern, respectiv a primei reuniuni a Comisiei Mixte Economice", se arată într-un comunicat transmis de MAE.

"Preşedintele Knessetului a apreciat că actuala vizită în Statul Israel a şefului diplomaţiei române reprezintă o continuare firească a parcursului dialogului politic româno-israelian şi transmite semnalele necesare pentru accelerarea cooperării economice şi strategice între cele două ţări. De asemenea, a exprimat interesul părţii israeliene pentru proiecte comune în domenii de vârf, ca IT, cercetare şi dezvoltare, energii regenerabile şi altele, iar ministrul român de externe a subliniat oportunităţile de investiţii în România, care are o economie în creştere", menţionează sursa citată.

Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea pe linie militară, inclusiv pornind de la implicarea şi experienţa României şi a Israelului în domeniul apărării antirachetă, precizează MAE.

"Ministrul român a exprimat îngrijorare pentru valul recent de violenţe din Israel şi a îndemnat la reţinere şi măsuri de calmare a situaţiei din partea tuturor părţilor implicate. A subliniat importanţa creării unui climat detensionat şi a restabilirii încrederii ca precondiţie pentru reluarea negocierilor directe de pace cu partea palestiniană, oferind sprijinul părţii române în acest sens, în cadru bilateral şi multilateral", se mai arată în comunicatul MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici