Aurescu: MAE este preocupat constant de situaţia românilor din stânga Nistrului

Secretarul de stat Bogdan Aurescu s-a întâlnit, joi, cu o delegaţie de cadre didactice din regiunea transnistreană a R.Moldova, oficialul român arătând preocuparea constantă a MAE pentru situaţia românilor din stânga Nistrului şi pentru păstrarea identităţii culturale şi lingvistice.

5 afișări

Potrivit unui comunicat MAE, Aurescu a menţionat în acest context programele Consiliului Europei pentru creşterea încrederii între Chişinău şi Tiraspol, inclusiv pe componenta educaţie, susţinute şi de România.

La rândul lor, membrii delegaţiei au expus problemele cu care se confruntă instituţiile de învăţământ cu predare în grafie latină din regiunea Transnistria, adresând totodată mulţumiri pentru sprijinul acordat de Ministerul Afacerilor Externe în eforturile de ameliorare a situaţiei şcolilor în cauză.

Oficialul MAE a mulţumit delegaţiei de profesori din regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru informaţiile transmise, subliniind că una dintre priorităţile strategice ale statului român este consolidarea relaţiei cu românii din afara graniţelor ţării.

Potrivit MAE, Aurescu a asigurat delegaţia că problemele cu care se confruntă şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană vor fi analizate atent de către minister şi, în colaborare cu celelalte autorităţi de stat din România, vor fi dispuse măsuri în vederea identificării mijloacelor optime de sprijinire a demersurilor de soluţionare a aspectelor care afectează derularea în condiţii adecvate a procesului de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici