Aurescu: Marea Neagră nu-şi poate asigura securitatea, prosperitatea şi democraţia în izolare

Regiunea Mării Negre nu îşi poate asigura securitatea, deci nici prosperitatea şi democraţia, dacă se menţine în izolare şi, din acest motiv, rolul UE şi NATO în regiune sunt esenţiale, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu.

Urmărește
5 afișări

El a subliniat importanţa strategică în creştere a regiunii Mării Negre şi lecţiile învăţate de-a lungul a 20 de ani de cooperare regională, mai ales în contextul evenimentelor complexe care se desfăşoară în altă regiune din vecinătatea UE, Africa de Nord/Orientul Mijlociu, fără a trece cu vederea efectele crizei economice şi perspectivele de redresare a statelor de la Marea Neagră.

Bogdan Aurescu a subliniat interconexiunile între necesitatea asigurării prosperităţii economice, democraţiei şi securităţii. "Fără prosperitate nu se poate construi democraţia, iar prosperitatea nu se poate construi fără securitate. Regiunea Mării Negre nu îşi poate asigura securitatea, deci nici prosperitatea şi democraţia menţinându-se în izolare - de aceea rolul UE şi NATO în regiune sunt esenţiale", a spus el.

Bogdan Aurescu a fost unul dintre vorbitorii principali la evenimentul-dezbatere consacrat evoluţiilor din regiunea Mării Negre - Black Sea: 20 Years After, organizat, vineri, de German Marshall Fund cu sprijinul MAE român, în marja Brussels Forum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici