Aurescu: Percepţia despre nivelul infracţionalităţii românilor poate avea efecte politice nedorite

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu a vorbit, miercuri, la întâlnirea ataşaţilor de interne români acreditaţi în statele din Europa despre despre infracţionalitatea cu autori români, arătând că percepţia despre nivelul acesteia este de natură să producă efecte nedorite şi la nivel politic.

Urmărește
7 afișări

Aurescu a participat, miercuri, la deschiderea oficială şi prima sesiune de lucru a întâlnirii organizate de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor cu ataşaţii de afaceri interne acreditaţi în statele din Europa unde a susţinut o intervenţie cu tema "Aspecte de actualitate în domeniul afacerilor interne la nivel european. Priorităţi ale României", potrivit unui comunicat MAE.

Secretarul de stat s-a referit în discursul său şi problematica infracţionalităţii cu autori cetăţeni români în statele europene, având în vedere contribuţia ataşaţilor de afaceri interne la combaterea sa, prin cooperarea cu autorităţile statului de reşedinţă, dar şi a percepţiei publice despre nivelul acesteia, care este de natură – pe fundalul crizei economice şi al preocupărilor actuale pentru securitatea cetăţenilor europeni – să producă efecte nedorite şi la nivel politic, explică MAE.

Extinderea spaţiului Schengen şi Strategia internă de securitate a UE (SISUE) sunt două dintre obiectivele care trebuie promovate şi urmărite în comun de MAE şi MAI, a menţionat Aurescu. El a mai spus că printre obiectivele pe care cele două ministere trebuie să le promoveze împreună se numără şi politica de liberalizare a vizelor la nivel european şi consecinţele sale asupra României, cooperarea în contracararea dezastrelor naturale şi pachetul UE de luptă împotriva corupţiei.

Secretarul de stat în MAE a subliniat totodată importanţa implicării active a celor două ministere în dezbaterea la nivel european privind crearea Politicii Europene de Azil, valorificând la maximum expertiza României în domeniu, ca stat de relocare finală pentru refugiaţi, dar şi ca fondator şi gazdă al Centrului de tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi de la Timişoara, creat împreună cu UNHCR şi OIM, primul din lume de acest tip.

Aurescu a mai subliniat rolul cheie al ataşaţilor de afaceri interne în activitatea ambasadelor, prin implicarea lor activă în dialogul cu autorităţile centrale şi locale din statele în care sunt acreditaţi, precum şi prin participarea la proiectele de cooperare desfăşurate la nivel european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici