- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.12.2014, 15:02)
- Catalina Mihai
Aurescu reconfirmă disponibilitatea României de a găzdui elemente de comandă şi control ale NATO
Ministrul Bogdan Aurescu a reconfirmat, miercuri, într-o întrevedere cu secretarul general Jens Stoltenberg, disponibilitatea României de a găzdui elemente de comandă şi control ale NATO pe teritoriul naţional, precizând, totodată, că Alianţa trebuie să menţină în atenţie securitatea Mării Negre.
Urmărește
138 afișări
Bogdan Aurescu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia au fost evaluate progresele înregistrate în implementarea deciziilor şefilor de stat şi de guvern adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, din septembrie, cu accent pe obiectivele prioritare ale României, potrivit unui comunicat MAE, remis MEDIAFAX.
Şeful diplomaţiei române a apreciat progresele obţinute până în prezent în cadrul NATO în ceea ce priveşte punerea în aplicare a deciziilor Summit-ului din Marea Britanie, subliniind că Bucureştiul acordă o importanţă deosebită obţinerii, încă din 2015, a unor rezultate concrete şi vizibile privind aplicarea Planului de acţiune pentru creşterea nivelului de reacţie al Alianţei (Readiness Action Plan), inclusiv sub forma unei prezenţe aliate pe teritoriul României.
În acest sens, Bogdan Aurescu a reconfirmat "disponibilitatea României de a găzdui elemente de comandă şi control ale NATO pe teritoriul naţional", apreciind că "implementarea deplină şi susţinută a acestui Plan de acţiune este extrem de importantă pentru consolidarea securităţii Alianţei, în contextul provocărilor de securitate ce continuă să se agraveze în vecinătatea estică şi sudică a NATO", se arată în comunicatul MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
El a apreciat că Alianţa trebuie să menţină în atenţie securitatea Mării Negre, acest fapt trebuind să fie reflectat în cadrul măsurilor de întărire a securităţii aliate, inclusiv prin continuarea exerciţiilor comune, a schimbului de informaţii şi evaluări.
Potrivit MAE, ministrul român de Externe a reiterat invitaţia adresată secretarului general al NATO de a efectua o vizită oficială în România în cursul anului 2015, invitaţie acceptată de Jens Stoltenberg.
Tot miercuri, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu omologul francez, Laurent Fabius, în marja participării la conferinţa internaţională informală împotriva ISIL, de la Bruxelles.
Cei doi demnitari au convenit organizarea unui mecanism de consultări regulate pe teme de afaceri europene, respectiv de securitate, între cele două ministere.
Bogdan Aurescu şi Laurent Fabius au discutat despre modalităţile de sprijinire în continuare a parcursului european al Republicii Moldova, şeful diplomaţiei române prezentând concluziile vizitei efectuate pe 1 decembrie la Chişinău, imediat după alegerile parlamentare.
De asemenea, Aurescu şi Fabius au realizat un schimb de opinii asupra stadiului implementării Readiness Action Plan, ministrul român mulţumind omologului francez pentru prezenţa navală franceză consistentă în Marea Neagră din acest an, ca răspuns la situaţia din Ucraina, şi a exprimat speranţa că aceasta va continua.
Ministrul francez de Externe a adresat invitaţia ca şeful diplomaţiei române să efectueze o vizită la Paris la începutul anului 2015.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe