- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.03.2015, 20:03)
- Catalina Mihai
Aurescu şi Hammond au discutat despre îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pus accentul, în cadrul discuţiilor cu omologul britanic, Philip Hammond, pe necesitatea cooperării pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie, şeful diplomaţiei arătând, în context, că românii din această ţară sunt "bine integraţi".
Urmărește
171 afișări
Aurescu şi Hammond au discutat despre îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, în cadrul vizitei la Londra, o întrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, în care şeful diplomaţiei de la Bucureşti a pus "un accent aparte pe necesitatea cooperării active a celor două părţi pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra cetăţenilor români care lucrează în Marea Britanie, în continuarea demersului scris din 23 februarie 2014, în urma documentarului produs de Channel 4".
Bogdan Aurescu a subliniat importanţa implicării autorităţilor britanice, împreună cu cele române, în acest efort.
Cei doi demnitari au convenit ca diplomaţi din cele două ministere de externe să se întâlnească pentru a stabili un inventar de posibile linii de acţiune pe această temă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
În acest context, Aurescu s-a referit, din nou, la potenţialul comunităţii româneşti din Marea Britanie, care este un contributor net la economia şi viaţa socio-culturală a ţării gazdă, fapt dovedit de statistici şi de studii riguroase efectuate în Marea Britanie şi la nivelul Comisiei Europene, precizează MAE.
Ministrul de Externe a arătat că românii din Marea Britanie sunt bine integraţi, peste 3 din 4 români fiind angajaţi (rata de angajare fiind în prezent de 77,7%, mai mare decât cea a cetăţenilor britanici).
Pe de altă parte, Bogdan Aurescu a propus valorificarea deplină a potenţialului oferit de Parteneriatul Strategic în toate domeniile de cooperare. În acest sens, Aurescu a salutat misiunea economică recentă a UK TI (United Kingdom Trade and Investment) cu aproximativ 50 de companii şi a exprimat speranţa creşterii investiţiilor britanice în România.
În privinţa Republicii Moldova, ambii miniştri au exprimat speranţa că autorităţile de la Chişinău vor continua să depună eforturi consecvente în direcţia consolidării concrete a parcursului pro-european, a aprofundării reformelor democratice şi consolidării instituţiilor statului de drept.
În cadrul vizitei în Marea Britanie, ministrul Afacerilor Externe a participat, marţi, ca vorbitor principal, la Conferinţa Royal United Services Institute (RUSI) privind apărarea împotriva rachetelor balistice.
În discursul său, Bogdan Aurescu a subliniat că dezvoltarea capabilităţii NATO de apărare împotriva rachetelor balistice este o contribuţie substanţială la consolidarea legăturii transatlantice şi a capabilităţilor Aliate.
Totodată, ministrul a subliniat natura exclusiv defensivă a sistemului împotriva rachetelor balistice şi utilizarea sa în conformitate cu Carta ONU şi dreptul internaţional, în scop de legitimă apărare.
În acelaşi timp, el a reiterat faptul că orice ameninţare cu folosirea forţei, în contextul dezvoltării acestui proiect strict defensiv, este "inacceptabilă, fiind contrară principiului fundamental de drept internaţional al interzicerii folosirii forţei sau ameninţării cu forţa, care este o normă imperativă a dreptului internaţional", se arată în comunicatul MAE.
De asemenea, Aurescu a arătat că scutul antirachetă nu încalcă Tratatul INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty), având în vedere că prevederile acestuia nu se aplică rachetelor care angajează ţinte care nu se găsesc la sol, interceptorii SM-3 (care vor fi amplasaţi la Deveselu) având ca obiectiv angajarea de ţinte aflate în aer, deci nefăcând, pe cale de consecinţă, obiectul Tratatului INF.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe