- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.12.2024, 12:38)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autolaborator pentru monitorizarea calităţii aerului, donat de România Republicii Moldova
Un autolaborator mobil, dotat cu echipamente pentru monitorizarea calităţii aerului, a fost donat miercuri de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Agenţiei de Mediu din Republica Moldova, în baza unui memorandum aprobat de Guvernul României.
Urmărește
111 afișări
Autolaborator pentru monitorizarea calităţii aerului, donat de România Republicii Moldova
„Prin donaţia bunurilor mobile aparţinând domeniului privat al statului, către Agnţia de Mediu din Republica Moldova, va creşte capacitatea de răspuns a autorităţilor în cazul unor evenimente cu impact asupra calităţii aerului în special şi a mediului, în general. Pe de altă parte, utilizarea autolaboratorului de către personalul cu atribuţii în domeniu va conduce atât la o mai bună cunoaştere a calităţii aerului, precum şi la familiarizarea instituţiilor abilitate cu metodele de referinţă utilizate pentru monitorizarea calităţii aerului înconjurător, conform reglemetărilor europene”, se arată în Memorandumul semnat de Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, care a fost aprobat de Executiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Ministrul Mircea Fechet a spus, miercuri, că Moldova se poate baza oricând pe susţinerea României în tot ce înseamnă implementarea legislaţiei europene în domeiul protecţiei mediului, astfel încât să nu repete greşelile făcute de România pe parcursul procesului de aderare, indiferent de cine se va afla la conducerea instituţiilor publice.
„Donarea acestui autolaborator, evaluat la 747.000 de lei, este un demers care continuă colaborarea dintre instituţiile noastre de mediu. Autovehiculul conţine mai multe analizoare pentru poluanţi, staţie meteorologică, echipamente de înregistrare şi stocare a datelor şi multe alte instalaţii, cu ajutorul cărora autorităţile vor fi în măsură să realizeze studii pertinente privind evoluţia calităţii aerului şi vor putea aplica, experimental, tehnicile de analiză utilizate în mod curent, la nivelul Uniunii Europene”, a spus preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.
„Pentru noi, acest echipament reprezintă o dovadă a continuităţii relaţiilor de colaborare şi prietenie, dintre ţările noastre. Vă promit că autolaboratorul va asigura monitorizarea calităţii aerului transfrontalier, dar şi local apărând scopul pentru care a fost oferit: calitatea aerului”, a spus Dorin Poverjuc, directorul Agenţiei de Mediu din Republica Moldova.
Astfel de laboratore se amplasează în zonele cu impact major asupra calităţii aerului (zonele platformelor industriale, zonele depozitelor de deşeuri, zonele cu trafic intens, etc.), fiind dotat şi cu sursă alternativă de curent capabilă să menţină funcţionarea întregului sistem în cazul unei întreruperi a energiei electrice, iar poluanţii monitorizaţi cu ajutorul său sunt cei prevăzuţi în legislaţia europeană.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe