- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Averea deputatului Robert Negoiţă rămâne sub sechestrul ANAF
Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea deputatului Robert Negoiţă de suspendare a sechestrului pus pe bunuri sale, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANF), pentru o datorie la buget de aproximativ 28 de milioane de euro.
Averea deputatului Robert Negoiţă rămâne sub sechestrul ANAF (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, ca neîntemeiată cererea de suspendare a sechestrului, însă sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă, de către deputatul PSD Robert Negoiţă.
Cauţiunea fixată de instanţă în acest dosar este de aproape 1,5 milioane de lei şi reprezintă 1% din valoarea totală a bunurilor supuse sechestrului.
Avocatul lui Robert Negoiţă a susţinut că operaţiunile pe care clientul său le-ar fi făcut au fost supuse TVA-ului, adică maxim 25 la sută din sumă, şi a apreciat că ar fi suficienţi pentru a plăti statului în cazul în care se va dovedi că nu şi-a plătit datoriile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Robert Negoiţă a înstrăinat, în timpul controlului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de anul trecut, apartamente, terenuri şi loturi de parcare în valoare de 66,57 milioane lei către fratele şi tatăl său, astfel că Fiscul nu a putut dispune măsuri asiguratorii şi pentru aceste bunuri, declarau, în noiembrie 2009, surse din ANAF.
Potrivit datelor Registrului Comerţului, deputatul PSD a înfiinţat împreună cu fratele său, Ionuţ, în data de 30 aprilie 2009, firma Domus Stil Construct SRL, Robert Negoiţă având o participaţie iniţială de 65%. Capitalul social al firmei la momentul înregistrării a fost de 200 de lei, 35% din părţile sociale fiind în proprietatea lui Ionuţ Negoiţă.
Pe 10 iulie 2009, Robert Negoiţă a majorat, prin aport în natură, capitalul social al firmei cu 37,13 milioane de lei, participaţia sa urcând la 99,99%. Ulterior, în data de 19 august 2009, el a majorat capitalul social al Domus Stil Construct la 66,57 milioane de lei, au afirmat sursele citate.
În 2 octombrie 2009, dată la care figura ultima modificare înregistrată la Registrul Comerţului referitoare la Domus Stil Construct, Robert Negoiţă a ieşit din acţionariatul firmei, iar tatăl său, Ilie Negoiţă, a intrat ca asociat nou, cu un aport în natură în valoare de 43,27 milioane de lei (65% din părţile sociale). În acelaşi timp, fratele său, Ionuţ Negoiţă, a preluat 35% din părţile sociale, cu o valoare de 23,30 milioane de lei, reprezentând de asemenea aport în natură. Capitalul social al Domus Stil Construct a rămas nemodificat, la 66,57 milioane de lei, în urma operaţiunii prin care Robert Negoiţă a ieşit din acţionariat.
Potrivit surselor din ANAF, modificarea a fost realizată, cel mai probabil, printr-o cesiune de părţi sociale, în urma căreia Robert Negoiţă a transferat bunuri imobiliare către fratele şi tatăl său.
ANAF a început pe 24 septembrie 2009 un control privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacă trebuie plătită TVA la aceste operaţiuni.
În urma verificărilor, ANAF considera că Negoiţă datorează bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi. Din totalul obligaţiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adaugă penalităţi acumulate de 43,75 milioane de lei.
În 16 octombrie 2009, instituţia a dispus măsuri asiguratorii pe bunurile care figurează în declaraţia de avere depusă de către deputat. Sursele din ANAF au precizat că Robert Negoiţă s-a înregistrat la 1 iulie 2009 ca plătitor de TVA.
Tot în timpul controlului, în 7 octombrie 2009, Robert Negoiţă a înfiinţat, împreună cu fratele său o nouă societate, Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport în natură în valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat pe 23 octombrie cu peste 18 milioane de lei, la 51,78 milioane de lei, au adăugat sursele.
Negoiţă deţine 99,9996 la sută din societate, restul de 0,0004 la sută fiind în proprietatea fratelui său.
Deputatul Robert Negoiţă a confirmat, în noiembrie 2009, pentru MEDIAFAX, tranzacţiile prin care a ieşit din acţionariatul firmei Domus Stil Construct, dar a negat că acestea au vreo legătură cu controlul ANAF.
"ANAF, care este instrumentul lui Băsescu, îi face treaba. Este adevărat că am ieşit din acţionariatul firmei, dar de ce se bagă ANAF? Este adevărat că am transferat o parte din patrimoniu pe numele fratelui şi al tatălui meu, dar am făcut acest lucru pentru că am intrat în politică. Am făcut aceste modificări înainte de controlul lor şi nu-i priveşte pe ei", a spus Negoiţă.
El a adăugat că ANAF "uită" să spună că a rămas, totuşi, cu multe proprietăţi pe numele lui, pe care le evaluează la circa 100 de milioane de euro.
"Am rămas cu o avere de circa 100 de milioane de euro. Am pe numele meu peste 300 de apartamente şi peste 30 de hectare de teren la Pipera şi Popeşti-Leordeni. Ar avea de unde să mă execute, dar Băsescu a vrut să-mi pună sechestru pe toată averea. Ei, ghinion! Nu se poate! Oricum pleacă acasă peste o lună, la casa din Mihăileanu", afirma atunci Negoiţă.
El consideră că este ilegal ca Fiscul să-i pună sechestru asigurator pe toată averea de 100 de milioane de euro, pentru o "pretinsă datorie" mult mai mică.
Negoiţă crede că, în mod normal, ar fi fost suficient un sechestru doar pe 10 hectare de teren.
Pe de altă parte, el nu recunoaşte că ar avea datorii la Fisc reprezentând TVA neachitată.
"TVA se plăteşte doar dacă se colectează, dar eu nu am colectat niciun fel de TVA. În mod normal, nu am absolut nimic de plată. În cazul acesta, legea nu a fost clară, şi nimeni nu a aplicat-o, pentru că n-a ştiut cum s-o aplice, nici măcat Fiscul. Având în vedere că legea nu e clară, o să câştig în instanţă şi o să cer daune, dar din păcate banii ăstia n-o să-i plătească Băsescu, ci poporul român. Când o să primesc banii, o să-i dau în scop caritabil", a adăugat Negoiţă.
Fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, proprietarii firmei Pro Confort, mai deţin două hoteluri la Otopeni, unul în centrul Bucureştiului şi Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.
ANAF a iniţiat anul trecut o acţiune amplă de inspecţii fiscale la persoanele care au realizat tranzacţii imobiliare în perioada 2006-2008, pentru a verifica plata TVA la respectivele operaţiuni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate