Averile candidaţilor la prezidenţiale: Kelemen, iubitor de artă, are trei case şi un teren

Trei case, patru maşini şi un teren imobiliar, a declarat Hunor Kelemen, candidatul UDMR la preşedinţia României, în documentele sale oficiale, o avere ce cuprinde atât proprietăţi imobiliare, cât şi bunuri mobile, active financiare şi venituri din funcţii publice.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Averile candidaţilor la prezidenţiale: Kelemen, iubitor de artă, are trei case şi un teren

Averile candidaţilor la prezidenţiale: Kelemen, iubitor de artă, are trei case şi un teren

Potrivit declaraţiei de avere, Kelemen deţine un teren intravilan de 1500 m² în judeţul Harghita, achiziţionat în anul 2003. De asemenea, el este coproprietar al unei case de locuit de 119,85 m² în judeţul Cluj, cumpărată în anul 2010, cu o cotă parte de 2/5, precum şi al unei alte case de locuit din Cluj, cu aceeaşi suprafaţă, achiziţionată în 2017, unde deţine o cotă de 1/2. În judeţul Harghita, Kelemen deţine integral o casă de locuit de 200 m², construită în 2003.

În ceea ce priveşte autovehiculele, Kelemen a achiziţionat un autoturism marca Ford, fabricat în 2004, un autoturism Toyota, fabricat în 2020, şi un autovehicul Honda, fabricat în 2022. În plus, el deţine şi un autoturism Skoda din 2013, toate dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare.

La capitolul bunuri de valoare, Kelemen a declarat o colecţie de tablouri de artişti contemporani, achiziţionată între 2006 şi 2010, a cărei valoare este estimată la 6.000 EUR.

Conturile sale bancare sunt diversificate, incluzând sume importante. În Banca Transilvania, el deţine 609.565 RON într-un cont curent deschis în 2017, iar în BRD Groupe Societe Generale are un alt cont curent cu un sold de 169.856 RON, deschis în 2008. În euro, Kelemen deţine 10.059 EUR într-un cont la Banca Transilvania, deschis în 2021. De asemenea, în Banca Transilvania, în alte conturi şi fonduri de investiţii, are sume ce variază între 5.200 şi 30.000 RON. Alte conturi sunt deschise la ING Bank şi OTP Bank.

Veniturile realizate de Kelemen din activitatea sa politică includ un salariu anual de 115.170 RON din funcţia de viceprim-ministru la Secretariatul General al Guvernului, precum şi 72.277 RON din activitatea sa la Camera Deputaţilor. De asemenea, Kelemen are din partea UDMR un venit anual de 220.008 RON. Soţia sa a obţinut un salariu de 140.781 RON de la Uniunea Democrată Maghiară din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici