- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avramescu: Accept rezultatul audierilor aşa cum este; reproşurile au fost cauzate de neînţelegeri
Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a declarat, miercuri, după ce a fost avizat, cu 16 voturi la 15, ca ambasador în Finlanda şi Estonia, că a avut emoţii, că a primit rezultatul audierilor "aşa cum este" şi că reproşurile care i-au fost aduse sunt cauzate "de neînţelegeri".
"Parlamentul, pentru mine, este locul unor dezbateri politice. Am acceptat rezultatul aşa cum este", a spus Avramescu, după ce a primit, la limită, aviz pentru postul de ambasador al României în Finlanda şi Estonia.
Avramescu a precizat, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, că reproşurile din timpul audierilor au fost cauzate de "unele neînţelegeri".
"Mie mi se pare că în unele cazuri, în ceea ce priveşte unele declaraţii este vorba despre… cum să spun… unele neînţelegeri. (…) Eu am declarat foarte multe lucruri . Întrebarea este care sunt opiniile, pentru că dacă unii oameni îţi reproşează ceva şi apoi îţi spun «Mai ai acele opinii?», dar observi că ei nu ţi le-au reprezentat corect, atunci evident că răspunsul la o întrebare corectă nu poate să fie decât «Să vedem despre ce este vorba» şi să încerci să răspunzi", a explicat Avramescu.
El a spus, în contextul în care comenta criticile care i-au fost aduse, că este încântat de faptul că multă lume îi citeşte editorialele.
"Multă lume îmi citeşte editorialele. Sunt foarte încântat că asta se şi întâmplă. Aş fi şi mai încântat ca autor – atunci aş fi chiar măgulit – dacă mi-ar fi citit şi ca autor", a mai spus el.
Pe de altă parte, consilierul de stat a mai spus că a simţit o "atitudine cordială" din partea parlamentarilor. "Ba chiar sunt un pic impresionat de calitatea cu care s-au desfăşurat audierile", a spus el, adăugând că a avut emoţii pe parcursul audierilor.
Întrebat în legătură cu un reproş din partea lui Titus Corlăţean referitor la faptul că în urmă cu doar câteva zile s-ar fi exprimat în favoarea Ţinutului Secuiesc, Avramescu a răspuns: "N-am opinii privind Ţinutul secuiesc. Dacă vă uitaţi la acea emisiune – şi sunt sigur că unii din criticii mei s-au uitat – aţi văzut că era vorba despre modelul federal german. Din punctul acesta de vedere cred că avem de-a face cu un caz de scoatere din context a unor declaraţii. Dar nu vreau să polemizez cu cineva care nu este aici. Şi nu vreau să intru în polemici politice. Dar sper că veţi vedea că pentru un diplomat România se vede întreagă în sensul că are un interes public care trebuie reprezentat. Văzută dinspre ambasadă, România nu are culoare politică, are doar un interes public".
Avramescu a mai spus că nominalizarea sa este una "foarte profesională". "Nominalizările din rândul consilierilor de stat, prezidenţiali sau a altor demnitari nu sunt un sistem inventat acum. Se practica şi înainte. Dar cred că în spatele acestei nominalizări este şi altceva. Eu predau ştiinţe politice, sunt la Catedra de drept internaţional şi studii europene a Facultăţii de Ştiinţe politice a Universităţii, deci din acest punct de vedere cred că suntem cu picioarele bine înfipte pe un teren profesional", a spus el.
Întrebat cum a aflat despre nominalizarea sa pentru acest post, Avramescu a ezitat să dea un răspuns: "Unele lucruri le afli la un moment dat. Le afli într-o manieră informală şi le afli şi într-o manieră formală. Eu sunt un instituţionalist şi eu cred în proceduri. Şi unele din aceste lucruri vă spun că le-am aflat ca şi dumneavoastră din comunicate oficiale, din presă. (…) A fost un proces prea complex. Trebuie să facem o emisiune. Emisiunile pot fi făcute, dar nu ştiu dacă e momentul acum", a comentat el.
Avramescu a fost criticat, miercuri, la audierile din Comisiile parlamentare, de mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei pentru declaraţii sau opinii publice despre Parlament, partide şi Ţinutul Secuiesc.
Ulterior, el a primit avizul pozitiv al parlamentarilor din Comisiile de politică externă, cu 16 voturi "pentru" şi 15 "împotrivă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Musk și Trump au făcut Revelionul împreună. Imagini virale cu cei doi executând „Dansul Victoriei” care l-a consacrat pe Trump
-
Câte eoliene şi solare s-ar putea pune în funcţiune anul acesta? Datele arată că ar putea fi cel mai bun an pentru regenerabile
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO