Baconschi a discutat cu premierul palestinian despre crearea unui Consiliu al oamenilor de afaceri

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit, marţi, cu Salam Fayyad, prim-ministrul Guvernului Autorităţii Naţionale Palestiniene, cei doi discutând despre crearea unui Consiliu al oamenilor de afaceri, care să-şi desfăşoare prima reuniune la Bucureşti, în cursul acestui an, informează MAE.

Urmărește
6 afișări

Şeful diplomaţiei române, care se află într-o vizită la Ramallah, a avut o întrevedere cu Salam Fayyad, prim-ministrul Guvernului Autorităţii Naţionale Palestiniene, în cadrul căreia a evaluat posibilităţile de consolidare a dimensiunii economice a relaţiilor bilaterale, inclusiv prin crearea unui Consiliu al oamenilor de afaceri, care să-şi desfăşoare prima reuniune la Bucureşti, în cursul acestui an.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a fost de asemenea primit, marţi, de preşedintele Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei şi al Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, precizează MAE.

Ministrul Baconschi a trecut în revistă aspectele convenite cu ocazia vizitei în România a preşedintelui Mahmoud Abbas în iulie 2010 şi stadiul implementării acestora.

Cei doi au analizat de asemenea evoluţiile din nordul Africii şi Orientul Mijlociu, precum şi derularea Procesului de pace în Orientul Mijlociu. Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Externe a reafirmat susţinerea României pentru implementarea soluţiei celor două state, care să convieţuiască în pace şi securitate, şi a reconfirmat disponibilitatea Bucureştiului de a acţiona ca factor de încurajare a eforturilor internaţionale destinate îndeplinirii acestui obiectiv.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a avut, marţi, şi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Autorităţii Naţionale Palestiniene, Riad Al-Malki, în discuţii fiind accentuată, printre altele, identificarea de noi oportunităţi de cooperare în domeniul economic.

De asemenea, cei doi miniştri au prezidat prima reuniune a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, organism a cărui constituire a fost convenită de preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu ocazia vizitei oficialului palestinian la Bucureşti, în iulie 2010, în vederea impulsionării cooperării bilaterale, îndeosebi în domeniul economic. În cadrul reuniunii Comitetului au fost explorate modalităţile concrete de consolidare a cooperării bilaterale în domeniile economic, al sănătăţii, finanţelor, agriculturii şi sanitar-veterinar.

Reuniunea Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian a fost urmată de semnarea Protocolului de cooperare româno-palestinian în domeniul agriculturii, industriei alimentare, sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici