Baconschi a participat la ceremonia de înfiinţare a Consulatului General al României de la Vancouver

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a participat, în ultima zi a vizitei oficiale în Canada, la ceremonia de înfiinţare a Consulatului General al României la Vancouver, al treilea deschis pe teritoriul canadian.

6 afișări

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, evenimentul a avut loc în prezenţa a numeroşi membri ai comunităţii româneşti din Vancouver, Alberta şi Saskatchewan, a ambasadorului României în Canada, Elena Ştefoi, precum şi a consulului general al României la Vancouver, Lucian Rosenfeld. La ceremonie au participat, la invitaţia ministrului de Externe, şi parlamentarii aleşi în circumscripţiile româneşti din America, deputatul Mircea Lubanovici (PDL) şi senatorul Raymond Luca (PNL).

"În ciuda crizei economice, care din fericire e deja în spatele nostru, iată că izbutim să ne îndeplinim o promisiune făcută comunităţii româneşti de pe coasta de vest a Canadei încă din 2006, înfiinţând astăzi oficial Consulatul General al Romaniei la Vancouver", a declarat ministrul Baconschi, potrivit comunicatului.

Şeful diplomaţiei române a participat, de asemenea, la o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti de pe coasta de vest a Canadei, care, potrivit comunicatului, "au fost unanimi în definirea înfiinţării Consulatului General de la Vancouver ca «un moment istoric»".

"Ce ne aduce împreună este acelaşi orizont cultural, lingvistic şi religios; de aici decurge şi căutarea, împreună, a binelui comun al naţiunii noastre. Chiar dacă trăiţi în diaspora, sunteţi români - iar depărtarea de ţară adesea vă face mai patrioţi decât conaţionalii dumneavoastră din România", le-a spus ministrul Baconschi celor prezenţi.

"Pentru prima oară în istorie, România este înscrisă ireversibil în alianţa transatlantică a lumii libere. Trebuie să ne redobândim stima de sine şi să reconstruim o ţară şi o comunitate desfigurate de comunism, otrăvite de minciună şi părăsite de unii dintre cei mai vrednici fii. Eforturile de modernizare a statului pe care le face actuala guvernare merg în sensul renaşterii unei Românii suple şi funcţionale, în care copiii dumneavoastră se vor reîntoarce poate într-o bună zi", a încheiat Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici