Baconschi a primit titlu de călătorie, la inaugurarea Centrului de instruire a personalului consular

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a participat, joi, la o simulare cu ocazia lansării Centrului de Instruire a Personalului Consular, luând număr de ordine şi fotografiindu-se pentru eliberarea unui titlu de călătorie.

9 afișări

Ministrul, care a vizitat clădirea, a primit detalii despre viitoarele activităţi ale Centrului.

El a fost invitat să testeze aplicaţia de eliberare de titluri de călătorie, primind numărul de ordine 001. "Nu sunt 007, sunt 001", a comentat ministrul, care ulterior s-a fotografiat pentru eliberarea unui titlu de călătorie.

Clădirea în care va funcţiona acest centru, situată în zona Piaţa Romană, este proprietatea Ministerului Afacerilor Externe, plătită 90% din fonduri extrase din facilitatea Schengen. Valoarea totală a investiţiei a fost de 2.260.000 de euro, din care aproximativ 2,1 milioane din facilitatea Schengen şi 160.000 de euro din contribuţia naţională.

În cadrul acestui centru, cursurile vor fi susţinute de personal consular şi invitaţi din alte instituţii publice, cadre didactice de învăţământ superior, eventual şi din străinătate.

"Centrul este deja funcţional, cred că în câteva zile vor putea primi cursanţii", a anunţat ministrul.

Noul sediu dispune de mai multe facilităţi: un spaţiu de lucru similar unei secţii consulare la standarde Schengen, o sală de conferinţe, patru săli de curs care pot găzdui până la 60 de persoane, o sală de aşteptare şi o bibliotecă.

Spaţiul de lucru include trei ghişee de lucru cu publicul, unde pot fi simulate toate serviciile consulare, un sistem de e-ticketing şi sisteme de procesare a paşapoartelor, vizelor şi permiselor de mic trafic.

"Centrul de instruire a personalului consular este instrumentul profesional prin care MAE va pregăti personalul consular la standarde Schengen, astfel încât toate serviciile oferite cetăţenilor români să crească în calitate şi diversitate. Suntem pregătiţi pentru ca toate generaţiile de funcţionari consulari ulterioare să facă mai întâi un stagiu aici înainte de a merge la post. Până acum se improviza, se făceau cursuri pe colţul mesei, se studiau manuale consulare în condiţii destul de improprii. Aici avem toată aparatura, logistica şi în acelaşi timp cadrele care vor pregăti personalul consular în condiţii europene şi, din acest punct de vedere, este un pas înainte", a spus ministrul.

MAE a început demersurile pentru deschiderea acestui Centru în urmă cu mai bine de un an, dar demersurile au fost la un moment dat îngreunate de probleme apărute în achiziţionarea unei clădiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici