Baconschi a reiterat angajamentul României de a contribui la avansarea agendei globale a OMT

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit, marţi, cu Taleb Rifai, Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), ocazie cu care a reiterat angajamentul României de a contribui la avansarea agendei globale a organizaţiei

4 afișări

Potrivit unui comunicat MAE, cei doi oficiali au evocat nivelul excelent al cooperării dintre România şi ONU, reflectat şi prin prezenţa a numeroase agenţii şi instituţii specializate din sistemul Naţiunilor Unite în România, precum şi parteneriatul dezvoltat de România şi OMT pentru a spori valorificarea potenţialului turistic al ţării noastre.

Ministrul Teodor Baconschi a anunţat intenţia ţării noastre de a candida în cursul anului 2011 pentru poziţia de prim-vicepreşedinte al Consiliului.

Ministrul de externe şi oficialul ONU au avut şi un schimb de opinii asupra evoluţiilor turismului şi emergenţei unor noi pieţe în plan regional şi global, precum şi asupra rolului strategic pe care îl are cooperarea între OMT şi România în bazinul dunărean şi regiunea extinsă a Mării Negre, în condiţiile în care partea română asigură coordonarea aplicării Strategiei UE pentru regiunea Dunării în domeniul turismului.

Şeful statului i-a spus, luni, secretarului general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, că autorităţile române îi cer sprijinul pentru ca România să deţină un post de prim-vicepreşedinte al acestei structuri, ţara noastră asigurând în prezent vicepreşedinţia Consiliului Executiv OMT.

"Vă mulţumesc că aţi susţinut anul trecut România pentru funcţia de vicepreşedinte. Vă vom cere sprijin pentru un post de prim-vicepreşedinte, în Coreea de Sud, anul acesta", a spus preşedintele Traian Băsescu.

România deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului şi intenţionează ca, la Adunarea Generală a Organizaţiei, care va avea loc în toamnă, în Coreea de Sud, să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv.

"Este o plăcere, dar şi ceva ce voi face, pentru că suntem foarte mândri de cooperarea noastră", a răspuns secretarul general al Organizaţiei.

Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului se află într-o vizită în România, în perioada 11-12 iulie, la invitaţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici