Baconschi:E nevoie de angajarea a cel puţin 50 de persoane,altfel vom avea deficienţe de negestionat

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, că este nevoie de un concurs de angajare a cel puţin 50 de persoane la MAE, adăugând că, în caz contrar, ministerul se va confrunta cu deficienţe pe care nu le va gestiona.

2 afișări

"Cred că ar fi nevoie de un concurs nu numai pentru Secţia Consulară, dar şi pentru cariera propriu-zis diplomatică, cel puţin 50 de locuri", a declarat, joi, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

El a adăugat că este conştient de faptul că în anul 2010 organigrama MAE s-a redus, însă a avertizat că, în cazul în care nu va exista o corecţie a politicii de personal, MAE se va confrunta cu deficienţe pe care nu le poate gestiona.

"Este nevoie de această corecţie la nivelul politicilor de personal, pentru că altfel vom avea deficienţe pe care nu le vom gestiona", a spus Baconschi.

Ministrul a reamintit că, în ultima perioadă, Direcţia Consulară a fost "suprasolicitată de răspunsul la o serie întreagă de crize, inclusiv operaţiunea de extragere a 734 de cetăţeni români din Libia".

"Suntem tot mai solicitaţi cu resurse umane din ce în ce mai puţine. E foarte necesar ca în viitorul apropiat să putem deschide un concurs de recrutare pentru ca noi absolvenţi, în special de studii juridice, să poată să întărească secţia consulară a MAE", a spus Baconschi.

El a adăugat că va trebui să ceară premierului acest lucru.

"Trăim într-o lume agitată, impredictibilă, în care la orizont se profilează multe crize, chiar în vecinătatea noastră. Există comunităţi româneşti aproape peste tot şi va fi nevoie să putem adapta răspunsul instituţional şi logistic al MAE la toate aceste solicitări", a declarat Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici