Baconschi: Eliminarea frontierelor interne ale UE, "un imperativ" al continuării integrării europene

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, că eliminarea frontierelor interne ale UE este o măsură "imperativă" pentru continuarea procesului de integrare europeană, el adăugând că preşedinţia poloneză a UE este "esenţială" pentru procesul de aderare la Schengen.

4 afișări

"Eliminarea frontierelor interne este un imperativ, dacă vrem să avanseze procesul de integrare europeană", a apreciat Teodor Baconschi.

El a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la conferinţa de lansare a preşedinţiei poloneze a UE, desfăşurată la Bucureşti.

"Priorităţile preşedinţiei (n.red. presedinţia poloneză a UE) coincid în mare măsură cu interesele noastre fundamentale. Preşedinţia poloneză este esenţială pentru procesul nostru de aderare la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că deciziile politice importante vor fi luate în timpul mandatului Poloniei", a mai spus Baconschi.

El a adăugat că acest lucru va fi de asemenea "în spiritul unei Europe deschise".

Pe de altă parte, Baconschi a spus că România este foarte interesată de coridorul Nabucco şi beneficiile acestuia.

"Avem şi noi aceleaşi interese pentru o abordare ambiţioasă. Acest lucru demonstrează că atât România, cât şi Polonia au o perspectivă pentru ţările lor şi vor să avanseze spre un viitor bun", a spus Baconschi.

Nu în ultimul rând, el a menţionat interesele României în ceea ce priveşte R.Moldova.

"Şi pentru Republica Moldova este necesar să ajutăm la răspândirea valorilor democratice europene în întreaga Europă şi trebuie să întărim diversitatea europeană şi acest lucru este necesar şi pentru lărgirea şi diversificarea legăturilor economice.
Suntem siguri că deciziile politice importante se vor lua în acest mandat al Poloniei", a spus el.

Polonia a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici