Baconschi le-a vorbit reprezentanţilor zonei Golfului despre investiţiile şi priorităţile României

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, le-a spus, miercuri, reprezentanţilor statelor din zona Golfului, că România a decis să aloce pentru investiţii, în anul 2011, patru miliarde de euro, aceşti bani urmând să fie alocaţi cu precădere infrastructurii.

Urmărește
4 afișări

"România a decis să aloce patru miliarde de euro pentru investiţii în 2011, o parte importantă din această sumă este dedicată infrastructurii. În acelaşi timp, vom continua să ne concentrăm pe priorităţi economice, precum securitatea energetică, atragerea de investiţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii. Legislaţia privind parteneriatul public-privat va contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri din ţara noastră", a spus ministrul

El a precizat că promovarea unui profil al României ca un partener puternic şi de încredere, precum şi susţinerea companiilor naţionale reprezintă o prioritate a Guvernului.

Totodată, Baconschi a evidenţiat importanţa pe care România o acordă unor proiecte energetice precum Nabucco sau AGRI.

"În ceea ce ne priveşte, vom continua să ne concentrăm pe priorităţi economice, precum securitatea energetică, atragerea de investiţii, promovarea parteneriatul public-privat în domeniul industriei şi infrastructurii", a spus ministrul.

El a atras atenţia că, deşi relaţiile cu UE vor juca în continuare un rol esenţial, România vrea să mărească numărul de investiţii provenite din ţări din alte regiuni.

"Relaţiile economice cu UE vor juca în continuare un rol esenţial, dar Guvernul doreşte de asemenea să consolideze relaţiile şi să mărească numărul de investiţii venite şi dinspre parteneri din alte regiuni, precum zona Golfului. Sper ca acest forum să reprezinte o oportunitate reală pentru economiile noastre", a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici