Baconschi merge în Canada, unde va discuta despre vize şi va inaugura consulatul din Vancouver

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, va face o vizită în Canada, în perioada 22-26 martie, urmând să participe la ceremonia de inaugurare a noului consulat general de la Vancouver şi la un eveniment de marcare a deschiderii primului lectoral de limba română, la Glendon College.

Urmărește
7 afișări

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, se va afla într-o vizită în Canada în perioada 22-26 martie, la invitaţia omologului său, Lawrence Cannon.

Ministrul se va afla în oraşele Montreal, Ottawa, Toronto şi Vancouver, unde va avea întrevederi cu oficiali canadieni, cu autorităţile locale, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Canada.

"Vor fi abordate teme de interes major pentru ţara noastră în relaţia cu Canada, cum ar fi consolidarea cooperării în plan economic şi subiectul vizelor. Se intenţionează, de asemenea, realizarea unui schimb de opinii cu demnitarii canadieni pe teme de actualitate şi interes, atât din perspectivă globală, cât şi regională", a anunţat, joi, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

Ea a spus că ministrul Baconschi va participa la ceremonia de inaugurare a consulatului general de la Vancouver, "menit să întărească eforturile depuse de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul solicitărilor şi intereselor românilor stabiliţi în străinătate".

De asemenea, la 25 martie, la Toronto, va avea loc evenimentul de marcare publică a înfiinţării primului lectorat de limbă română din Canada, deschis la York University în cadrul Glendon College, ale cărui cursuri au început la 11 ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici