Baconschi prezintă, la reuniunea CAE, demersurile pentru evacuarea a 800 de persoane din Libia

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial miercuri, 9 martie.)

Urmărește
1 afișare

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, participă, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles, urmând să prezinte demersurile realizate pentru evacuarea din Libia a peste 730 de cetăţeni români şi a peste 70 de cetăţeni ai altor state UE.

Obiectivul principal al reuniunii informale a CAE este acela de a pregăti dezbaterea şefilor de stat şi de guvern de la Summit-ul extraordinar din 11 martie, dedicat evoluţiilor din vecinătatea sudică a UE, cu accent pe situaţia din Libia, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul român al afacerilor externe va prezenta demersurile realizate pentru repatrierea a peste 730 de cetăţeni români din Libia, precum şi sprijinul acordat altor state membre UE, prin evacuarea a peste 70 de cetăţeni ai acestor state.

Totodată, ministrul Baconschi va susţine adaptarea instrumentelor UE astfel încât să poată fi acordat sprijinul necesar proceselor de tranziţie şi transformare din statele regiunii. În context, va pleda pentru o abordare regională echilibrată în vecinătatea UE, atât în plan politic, cât şi în cel al alocărilor financiare, orientată spre rezultate, precizează MAE.

De la Bruxelles, ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, se va deplasa la reuniunea informală a miniştrilor de externe UE (tip Gymnich), care se va desfăşura la Gödöllő (Ungaria), în perioada 11-12 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici